Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu o delegaţie a Senatului SUA

de | 28.05.2022 15:05 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a primit delegația Senatului SUA condusă de senatorul Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost discutate subiectele legate de sprijinul american pentru investițiile în energia nucleară, facilitatea  oferită de România pentru exporturile ucrainene de cereale și situația de securitate a României și a regiunii în contextul agresiunii militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Citește și Circulație restricționată pe podul de peste râul Argeș

     Premierul României a prezentat problematica exporturilor ucrainene și a eforturilor României pentru a susține securitatea alimentară a statelor expuse, în special a celor din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, dar și viabilitatea economiei ucrainene. Portul Constanța, Portul Galați, circulația pe Dunăre către inima Europei, transportul pe cale ferată și pe drumuri au fost prezentate ca  variante de suport de către premierul Nicolae-Ionel Ciucă. De asemenea, o parte importantă a discuției a vizat invazia rusă din Ucraina și nevoile de sprijin concret pentru vecinii noștri.


Citește și: Cinci propuneri pentru bugetarea participativă. Piteștenii urmează să aleagă proiectul preferat

Senatorul Robert Portman a mulțumit României pentru toate eforturile prezentate și a subliniat interesul pe care îl are pentru țara noastră, deoarece în Ohio, statul pe care-l reprezintă, are o importantă comunitate de români, dar și o comunitate reprezentativă de ucraineni. Din această perspectivă, senatorul american este preocupat să ajute țara noastră în finanțarea proiectelor energetice nucleare, dar și în transportul de cereale, irigații și investiții în industria de profil.

Citește și Fostul economist de la ADIA s-a sucit! Popescu nu mai recunoaşte declaraţia notarială prin care se angaja să restituie 675.000 lei

     Robert Portman este un susținător al prezenței americane în Flancul Estic al NATO și al importanței strategice a Mării Negre pentru securitatea aliată.

Acest articol este despre: delegație sua,nicolae ciuca,Robert portman

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....