Web Analytics

Premierul Ludovic Orban, din nou alături de argeşeni

de | 29.10.2020 13:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Premierul Ludovic Orban a efectuat o vizită la uzina Dacia, din Mioveni, unde a fost întâmpinat de directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi, prefectul Argeșului, Emanuel Soare, președintele AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), Adrian Miuțescu, și oameni politici din județ.
Premierului i-au fost prezentate noile modele Dacia – Logan și Sandero – dar și rezultatele spectaculoase ale companiei din ultima perioadă. Astfel, în septembrie, Dacia a înregistrat prima creştere a producţiei de anul acesta, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi.
Premierul a apreciat măsurile implementate de constructorul de automobile pentru protejarea sănătății angajaților și a prezentat, la rândul său, stadiul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu și la drumul expres Pitești-Craiova, obiective de maximă importanță pentru argeșeni și pentru Dacia. Guvernul Orban a deblocat proiectul autostrăzii cerute insistent de cel mai mare agent economic din județ. Premierul Ludovic Orban a avut ocazia să revadă, la uzină, pomul pe care l-a plantat anul trecut lângă pavilionul Dacia. De altfel, premierul este la cea de-a treia vizită la uzina Dacia în mai puțin de un an, Guvernul Orban acordând o atenție deosebită județului Argeș și nevoilor agenților economici argeșeni.

Premierul Ludovic Orban consolidează parteneriatul strategic cu Franța. Vizită oficială în Hexagon împreună cu șeful Dacia

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că va efectua o vizită oficială în Franța. Din delegație va face parte și directorul general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, Christophe Dridi, cu care premierul a colaborat excelent încă de la preluarea mandatului, în noiembrie 2019. Principalul obiectiv al vizitei este adoptarea Foii de parcurs privind Parteneriatul Strategic între România și Franța. Din 2009, între Franța și România există un Parteneriat Strategic care a fost reînnoit prin declarația președinților României și Franței în 2018. „Acest document, ca și alte documente, va fi semnat de premierul Franței, domnul Castex, și de subsemnatul, ca prim-ministru al României. Sigur că voi mai avea și alte întâlniri în cursul vizitei, dar principalul punct al vizitei oficiale pe care o efectuez în Franța este întâlnirea oficială cu premierul Franței, la care vom semna Foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii patru ani”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Vă amintim că, săptămâna trecută, premierul a fost la uzina Dacia, la prezentarea noilor modele Logan şi Sandero, la invitația directorului general, Christophe Dridi. Proiectarea acestor noi modele s-a făcut, în cea mai mare parte, prin telemuncă, în perioada pandemiei. Premierul Ludovic Orban le-a urat succes celor de la Dacia-Renault, fiind impresionat atât de noile modele de mașini, cât și de măsurile de protecție sanitară implementate în fabrica de la Mioveni. Premierul este unul dintre susținătorii producătorilor autohtoni de automobile și al industriei argeșene, fiind promotorul marilor proiecte de infrastrutură, precum autostrada Pitești-Sibiu și drumul expres Craiova-Pitești.
Premierul Ludovic Orban: „Am ținut să fiu prezent la prezentarea acestor noi modele extrem de interesante, noul Logan și noul Sandero, care sunt rodul proiectanților din România. Proiectarea acestor noi modele s-a făcut, în cea mai mare parte, prin telemuncă, ceea ce este o noutate absolută. Guvernul a adoptat o serie de măsuri care au venit în sprijinul producţiei de autoturisme, de vehicule, de la măsurile active de tip şomaj tehnic, program flexibil de muncă, până la măsuri de stimulare a achiziţiei de automobile, precum Programul „Rabla” şi „Rabla Plus”. De asemenea, am adoptat şi o schemă de ajutor de stat pentru credite pentru capital de lucru şi credite de investiţii pentru marile companii. Suntem într-un dialog permanent cu Dacia-Renault şi cu Ford privitor la măsurile de sprijin pe care le putem adopta, astfel încât să susţinem acest sector vital al economiei româneşti”.

Ludovic Orban: „Trebuie să câștigăm alegerile și în Argeș!”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent miercuri la Piteşti la depunerea listelor cu candidaţii PNL Argeş pentru alegerile parlamentare. Împreună cu preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuțescu, și cu toţi candidaţii filialei județene, Ludovic Orban a prezentat investițiile importante pentru care argeșenii ar trebui să voteze echipa liberală pentru Parlament.
„Pentru noi, bătălia de la parlamentare reprezintă bătălia decisivă. Guvernul pe care îl conduc a alocat o atenție deosebită județului Argeș, proiectelor județului: autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova, centura de vest a Piteștiului. Aceia care vor ca aceste investiții să se realizeze vor merge pe mâna noastră. Lista de candidaţi de la PNL Argeş pentru alegerile parlamentare este o listă foarte bună, competitivă, cu oameni cunoscuţi precum Adrian Miuţescu, preşedintele filialei, domnul Dănuţ Bica, cu experienţă parlamentară şi politică importantă, Daniel Constantin – vicepreşedintele PNL. Trebuie să câştigăm alegerile şi în judeţul Argeş”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Adrian Miuțescu: „Marile proiecte pentru care ne zbatem vor face bine tuturor argeșenilor”

Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a vorbit despre candidații partidului pentru Parlamentul României și despre marile proiecte de infrastructură ale județului, multe deja începute, pe care aceștia le vor urmări și finaliza, cu sprijinul Guvernului, în mandatul 2020-2024.
„Obiectivul nostru este să obținem patru deputați și doi senatori. Încercăm asta în primul rând cu o listă de oameni pregătiți, competenți și serioși, care pot reprezenta cu succes Argeșul în Parlament. Avem oameni tineri pe aceste locuri, specialiști în domeniile lor, care vor face cinste Argeșului în Parlamentul României și vor contribui la punerea în aplicare a proiectelor județului. Marile proiecte de infrastructură ale Argeșului, susținute de Guvernul Orban, au fost blocate de reprezentanții PSD. Au mințit că nu se poate face autostrada pentru că nu vrea Olanda legătura de la portul Constanța cu vestul Europei. Ei, de fapt, doreau să țină România ruptă în trei bucăți, așa cum vor rușii, de fapt. Pe noi ne interesează aceste proiecte, pe care să le ducem la capăt cu ajutorul Guvernului. Chiar zilele acestea au început asfaltările pe drumul expres Pitești-Craiova, iar în martie vor începe lucrările pe tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, unde deja s-au făcut exproprierile. Până în 2024, așa cum spunea ministrul Transporturilor zilele trecute, autostrada Pitești-Sibiu și drumul expres Pitești-Craiova vor fi finalizate. Sunt convins că aceste proiecte, pentru care ne zbatem, vor face bine tuturor argeșenilor”, a declarat Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș și candidat pentru Camera Deputaților.

Adrian Miuțescu: „E o mare diferență între noi și PSD. Noi deblocăm proiectele Argeșului”

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a vorbit despre eforturile liberalilor de a debloca proiectele importante ale județului. Președintele PNL Argeș susține că, în perioada următoare, aceste acțiuni vor fi explicate pe îndelete, Miuțescu susținând că liberalii doresc binele argeșenilor. „E o mare diferență între noi și PSD- mă refer la proiecte, dar și la capacitatea de a duce la capăt aceste proiecte. Am făcut tot ce a ținut de noi să aducem puterea centrală, premierul, miniștrii aici, în județ, să cunoască proiectele Argeșului și să le deblocheze. Trebuie să-i convingem pe argeșeni că noi, de fapt, le vrem binele și că putem schimba situația din Argeș. Este un județ care a stagnat, nu a mai crescut, din cauza conducerii PSD, în loc să fim printre primele județe ale țării. Cei de la PSD au rămas blocați în trecut, atât ca mentalitate, cât și ca metehne”, a declarat Adrian Miuțescu.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii