Web Analytics

Premierul Ciucă s-a întânit, în sfârșit, cu reprezentanții Asociației foștilor deținuți politici

de | 19.09.2022 19:14 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), în cadrul căreia au fost discutate o serie de probleme cu care se confruntă foștii deținuți politici.

Citește și: Fenomenul Pitești! „Un an şi şapte luni, până la majorat, m-au ţinut singură în celulă. E cumplit să fii singur în închisoare!”

În acest context – conform unui comunicat de presă al Guvernului – premierul și-a exprimat recunoștința față de sacrificiul imens pe care aceștia l-au făcut, înfruntând atrocitățile și abuzurile regimului comunist. Prim-ministrul Ciucă a subliniat că datoria noastră, a generațiilor de astăzi, dar și a celor viitoare, este de a le păstra vie amintirea și de a le omagia curajul, determinarea și suferințele prin care au trecut în numele libertății și democrației.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții AFDPR au semnalat că, în ultimii doi ani, au existat sincope în ceea ce privește consultarea asociației în elaborarea unor acte normative referitoare la luptătorii în rezistența anticomunistă și au solicitat sprijin pentru realizarea Muzeului luptei anticomuniste de la Jilava.

Vă reamintim că argeșeanul Sergiu Rizescu, președintele interimar al AFDPR, s-a arătat foarte nemulțumit, în luna august a acestui an, când la o altă întâlnire programată cu premierul, acesta și-a trimis doar câțiva reprezentanți.

Premierul a reiterat susținerea pentru concretizarea muzeelor dedicate memoriei victimelor comunismului, obiectiv asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, și i-a asigurat pe reprezentanții AFDPR de sprijinul executivului în surmontarea problemelor expuse.

La întâlnire au mai participat: Mihnea Drumea, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Irina Leulescu, secretar de stat, Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, și Florin-Daniel Șandru, președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *