Web Analytics
scris joi, 20.10.2022

Premierul Ciucă le-a transmis prefecților: ”Nu accept să întrerupem procesul de învăţământ pentru că nu există termie în școli”

Nicolae Ciucă, premierul României, a spus joi, 20 octombrie, la o videoconferinţă cu prefecţii, că trecerea şcolilor în program online în sezonul rece, din cauza „termiei”, nu e o soluţie acceptată.

Premierul Ciucă le-a transmis prefecților: ”Nu accept să întrerupem procesul de învăţământ pentru că nu există termie în școli”

Citește și: Bani de la Guvern pentru performanța şcolară. 2.000 lei pentru elevii de 10 la evaluarea națională

Prim-ministrul a adus și argumente: „Pentru că am discutat, aşa cum spuneam cu mult timp înainte, despre măsurile ce trebuie luate astfel încât să fie asigurate toate condiţiile. Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie în condiţiile în care şi astăzi, când discutăm, căutăm soluţii astfel încât să asigurăm derularea procesului de învăţământ coerent, fără niciun fel de alte sincope. Sigur, ştim foarte bine că unele localităţi din ţară în fiecare an au avut nevoie de sprijin pentru termie. Discutăm de acele localităţi unde, încă, din păcate, termia se asigură prin consumul de păcură. Vom găsi soluţii. De altfel, şi prin decizia de ieri de la Guvern am alocat resursele necesare ca autorităţile locale să poată începe achiziţia de combustibil pentru aceste centrale. Ca atare, sincer, nu văd şi nu accept să întrerupem procesul de învăţământ pentru că nu există termie în vreuna din unităţile de învăţământ”, a spus Ciucă, citat de Agerpres.

Iar Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a explicat că probleme în asigurarea condiţiilor normale de funcţionare a şcolilor nu ar trebui să apară în privința facturilor la utilităţi, decât din cauza consumului. „Beneficiem de prevederile OUG 119 de anul acesta, care plafonează tarifele pentru energia electrică şi pentru gaze. Practic, cum am spus şi săptămâna trecută, preţul fiind plafonat, nu ar trebui să avem diferenţe în ceea ce priveşte facturile la utilităţi”, a declarat Deca.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *