Web Analytics

Bani de la Guvern pentru performanța şcolară. 2.000 lei pentru elevii de 10 la evaluarea națională

de | 20.10.2022 07:48 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat că fiecare absolvent care a obținut media 10 la evaluarea națională de clasa a VIII-a va primi suma de 2.000 de lei, iar cei care au terminat bacul cu 10 vor primi 5.000 lei.

Citește și: Firmele de top din Argeș, premiate de Camera de Comerț


„Guvernul continuă să stimuleze performanța şcolară în învățământul preuniversitar. Majorarea premiilor pentru copiii și tinerii care obțin rezultate deosebite la olimpiadele internaționale este urmată de acordarea unor stimulente financiare pentru elevii care au finalizat în această vară examenele naționale cu media 10. Am aprobat în ședința de astăzi ca fiecare absolvent care a obținut media 10 la evaluarea națională de clasa a VIII-a, să primească 2.000 de lei, majorată de la 1.000 de lei cât era propunerea inițială. De asemenea, fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022 va primi 5.000 de lei, sumă majorată de la 3.000 de lei.
Susținerea copiilor și tinerilor performanți este obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern. Ne-am asumat îmbunătățirea accesului la educația de calitate pentru toți elevii și studenții și susținem dreptul la învățătură pentru fiecare copil. Programele noastre de creștere a cuantumului burselor sociale, acordarea tichetelor pentru achiziționarea de rechizite școlare și extinderea Proiectului ”Masa Caldă” în școli sunt soluții pentru reducerea abandonului școlar și pentru a oferi fiecărui elev șansa la educație”, a transmis Nicolae Ciucă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *