Web Analytics
scris miercuri, 18.05.2022

Premierul Ciucă, câteva precizări legate de introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că Ministerul Finanţelor face o analiză pentru o „optimizare fiscală”. El evită să spună dacă este de acord cu introducerea impozitării progresive în locul cotei unice: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”.

Premierul Ciucă, câteva precizări legate de introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice

Citește și: O nouă ședință de Consiliu Local, la Mioveni

„În discuţiile din coaliţie am stabilit ca la nivelul Ministerul Finanţelor să avem o analiză, analiză care, ulterior, o să fie discutată dezbătută cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu reprezentanţii mediului asociativ şi vom căuta ca prin măsurile pe care le vom luasă asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Nu cred că trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii vedem cu toţii contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Întrebat de jurnaliști dacă este de acord cu introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice, aşa cum a cerut Marcel Ciolacu, el a răspuns: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”.

Citește și: Primul planetariu presostatic mobil din România ajunge și în Pitești

De asemenea, el a mai menționat că Executivul caută soluţii pentru protejarea persoanelor vulnerabile şi trebuie să ţină cont de impactul inflaţiei asupra cetăţenilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *