Premierul Ciucă, câteva precizări legate de introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice

de | 18.05.2022 12:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că Ministerul Finanţelor face o analiză pentru o „optimizare fiscală”. El evită să spună dacă este de acord cu introducerea impozitării progresive în locul cotei unice: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”.

Citește și: O nouă ședință de Consiliu Local, la Mioveni

„În discuţiile din coaliţie am stabilit ca la nivelul Ministerul Finanţelor să avem o analiză, analiză care, ulterior, o să fie discutată dezbătută cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu reprezentanţii mediului asociativ şi vom căuta ca prin măsurile pe care le vom luasă asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Nu cred că trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii vedem cu toţii contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Întrebat de jurnaliști dacă este de acord cu introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice, aşa cum a cerut Marcel Ciolacu, el a răspuns: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”.

Citește și: Primul planetariu presostatic mobil din România ajunge și în Pitești

De asemenea, el a mai menționat că Executivul caută soluţii pentru protejarea persoanelor vulnerabile şi trebuie să ţină cont de impactul inflaţiei asupra cetăţenilor.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești
Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești

Joi, 30 iunie 2022, Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș prin  Centrul de zi pentru copii/tineri cu dizabilități ''Șanse Egale'', comuna Domnești, județul Argeș au...