Web Analytics
scris miercuri, 31.01.2024

Premieră naţională pentru învăţământul dual. Campus preuniversitar de 5 milioane de euro la Vultureşti

Primăria a pus la dispoziția Asociației Bookland un teren de 7 ha

Consiliul Local al comunei Vulturești a dat vot favorabil atribuirii de teren și realizării unui PUZ pentru construirea în localitate a unui campus preuniversitar profesional în sistem dual, primul care va fi realizat în România. Proiectul aparține Asociației BookLand, condusă de inimoasa Mihaela Petrovan și are ca termen de concretizare anul 2025.

Premieră naţională pentru învăţământul dual. Campus preuniversitar de 5 milioane de euro la Vultureşti

A fost întrunire publică duminică la Așezământul Cultural Vulturești, problema dezbătută și reacțiile anterioare determinând conducerea administrației locale să convoace nu doar o ședință de consiliu local, ci și oamenii din comună. Proiectul celor de la BookLand a fost analizat și comentat pe îndelung. Nemulțumirile față de acesta au făcut referire la faptul că acel campus va fi edificat pe un izlaz comunal, iar unii oameni nu sunt de acord cu schimbarea destinației. Plus că zona este tranzitată de un drum de acces către mai multe proprietăți. Dar, dincolo de opoziție, cei din Vulturești au apreciat șansa ivită pentru dezvoltarea comunei și au fost de acord cu inițierea proiectului. Consecința a fost că, după acceptul popular, a venit și votul favorabil al aleșilor locali.

Anual, peste 300 de elevi vor fi școlarizați în noul campus

Potrivit primarului Liviu Poșircă, campusul va fi ridicat pe un teren dat în administrare Asociației BookLand, un teren aflat în domeniul privat al localității și care are o suprafață de peste șapte hectare. Se va realiza un Plan Urbanistic Local, terenul va fi introdus în intravilanul comunei și se speră ca la vară să se emită autorizația de construire.
Investiția de la Vulturești, la care un rol important l-a avut subprefectul Bogdan Minciunescu, este evaluată la peste cinci milioane de euro. De aceasta vor beneficia anul peste 300 de elevi în ciclurile primar, gimnazial, liceal și postliceal care deopotrivă vor învăța și vor face ucenicie în diverse specializări profesionale.
Cătălin I. Butoiu

Citește și Avocatul Poporului, în anchetă la Penitenciarul Mioveni. Deţinuţii reclamă că în curţile de plimbare nu sunt wc-uri

Citește și Bazinul Olimpic Pitești: agrement pentru piteșteni, performanță pentru sportivi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *