Web Analytics

Premieră! Elevii de la Colegiul „Brătianu” au organizat un târg de ştiinţe

de | 20.12.2018 13:00 | Actualitate

La finalul acestei săptămâni, sute de persoane au trecut pragul Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Pitești, acolo unde s-a desfășurat prima ediție a târgului de științe „Agora SSB”. Evenimentul a fost creat de membrii Societății Științifice Brătianu (SSB), elita elevilor și absolvenților acestui colegiu. O premieră, așadar.
Astfel, duminică, 16 decembrie, pe holurile liceului au fost amplasate standuri de scriere creativă, biologie, fizică, limbi străine, aeromodelism etc. Târgul de științe a funcționat neîntrerupt timp de patru ore. Au avut loc și trei conferințe care să îi ajute pe elevi să se orienteze în alegerea carierei. „Evenimentul de duminică a fost făcut ca să sărbătorim 100 de ani de știință, cultură și educație. Am vrut să oferim copiilor din Argeș ocazia să vadă știința și cultura prezentate puțin altfel, folosind metode de educație nonformală, folosind jocuri. Am vorbit în prima miniconferință despre medicină și am avut trei invitați (medicul pediatru Carmen Popescu, asis. șefă Leucioiu Mihaela și Elissa Manda, studentă la Facultatea de Medicină din București).

Au fost foarte multe persoane. N-au mai fost locuri în sală la un moment dat. În cea de-a doua conferință s-a vorbit despre informatică, cu doi invitați (Bogdan Nicoară, elev în clasa XI-C, coordonatorul clubului de informatică din Colegiul «I. C. Brătianu» și Răzvan Dumbravă, student în anul II la Facultatea de Matematică și Informatică din București). În ultima conferință s-a vorbit despre meserii mai puțin promovate în România, cea de jurnalist și freelancer (invitați: Monica Popa și Armina Sârbu). A fost, pe lângă conferințe și standuri, o sală de jocuri de societate. Am vrut să le arătăm și ce înseamnă să ai spirit competitiv și să lucrezi în echipă”, ne-a explicat eleva Liana Ivașcu, președinta SSB.

Prima ediție a evenimentului Agora SSB, creat de elevii Colegiului Brătianu, s-a dovedit a fi real un succes. „Am vrea ca acest eveniment să devină o tradiție. Am văzut aglomerație la toate standurile. Și feedback-ul primit din partea participanților a fost unul pozitiv. Oamenii ne spuneau că vor să mai participe la astfel de evenimente. Pot să spun, din suflet, că evenimentul a fost unul foarte reușit. Echipa a muncit foarte mult pentru el. Iată că munca ne-a fost răsplătită”, ne-a mai spus Liana Ivașcu. Printre standurile diverse, unul s-a remarcat în mod deosebit. „Am avut și un stand de scriere creativă, în care s-au prezentat diverse cărți. Fetele au vorbit despre rolul literaturii în viața tinerilor și, pentru amuzamentul vizitatorilor, a existat o micuță cabină foto, cu câteva costume. Printre ele a fost acea robă din filmul Harry Potter, cu cravata și bagheta tipice”, a continuat Liana Ivașcu.
Societatea Științifică Brătianu (SSB) s-a înființat în 2016 și este formată din 45 de persoane: elevi și absolvenți ai Colegiului Brătianu, toți tineri și ambițioși.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii