Web Analytics

„Din profil”, expoziție de portrete la Muzeul Golești

de | 1.11.2022 17:52 | Actualitate, Home

În data de 2 noiembrie va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția cu titlul „Din profil”, aparținând pictorului Sorin Dumitrescu Mihăești.

Artistul s-a născut în Pitești, la 16 martie 1961, și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are 27 de expoziții în țară și alte 8 expoziții în străinătate. Lucrările lui apar în International Dictionary of Artists, Santa Barbara CA. U.S.A., 2011. De asemenea, o parte din lucrări au fost strânse într-un album personal apărut în 2019 la editura Tribuna, Cluj Napoca, intitulat Sorin Dumitrescu Mihăești- Pictură, cu un text critic scris de Mihai Plămădeală.

Citește și Curtea de Argeș. Proiecția specială „Capra cu trei iezi” poate fi văzută la Casa de Cultură

Lucrările aduse la Golești reprezintă un ciclu de portrete care au un puternic impact vizual, realizate într-o tehnică bine stăpânită, într-un stil absolut original și penetrant, care are în centru balansarea între figurativ și abstract.

În prefața albumului apărut la editura Tribuna, criticul Mihai Plămădeală afirmă: „În mod evident, Sorin Dumitrescu Mihăești nu poate fi încadrat într-un stil, curent sau gen, în condițiile în care operează cu elemente din cele mai diverse ramuri, toate existente, omologate și viabile. Sistemul gândirii sale vizuale presupune o considerabilă sumă de filtre succesive, totuși variabile. Un stil personal, inconfundabil, exemplu viu al faptului că se poate construi ceva nou pe baza a ceva existent.”

Expoziția de la Golești va fi deschisă până pe 2 decembrie 2022 și va avea vernisajul în data de 8 noiembrie, începând cu ora 17:00.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *