Web Analytics

Prefectura confirmă ce am scris despre “Bomba Covid” de la Câmpulung

de | 17.04.2020 13:59 | Actualitate

Explozia infectării cadrelor medicale din Muscel a avut fitil aprins la Godeni

Bomba Covid-19 din zona Muscel a explodat din cauza femeii de 52 de ani din Godeni, primul pacient confirmat pe 30 martie! Am spus-o noi, acum Instituția Prefectului Argeș confirmă scenariul de groază conceput prin deficiențe manageriale și nerespectarea procedurilor medicale printr-un comunicat oficial pe care îl redăm în continuare.

Referitor la focarul de COVID-19 existent în Spitalul Municipal Câmpulung, facem următoarele precizări:

Începând din 6 aprilie 2020, DSP Argeș a început o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Câmpulung. Până în prezent au fost confirmate drept infectate cu coronavirus 17 persoane: un medic, 9 asistente și 7 infirmiere. Medicul infectat a fost internat, inițial, la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind apoi transferat la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București. Medicul a fost externat pe 11 aprilie, fiind declarat vindecat.

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale și una comunitară. Cea din urmă a venit dintr-o comună din Argeș, de unde evoluează un focar de COVID-19 încă din data de 3 aprilie. Conform DSP Argeș, focarul din comuna respectivă ar fi la orginea infectărilor din Spitalul Municipal Câmpulung. Menționăm că, prin hotărârea CJSU din 3 aprilie 2020, Spitalul Municipal Câmpulung a fost desemnat drept “spital suport pacienți COVID-19 suspecți sau pozitivi.”

DSP Argeș a identificat 43 de cadre medicale și personal auxiliar, din mai multe secții ale Spitalului Municipal Câmpulung, care au fost expuși contactului apropiat la serviciu. Dintre aceștia, 17 cazuri simptomatice au fost confirmate COVID-19, iar 6 au fost infirmate. La 23 de contacți simptomatici, de la care au fost prelevate probe, se ateaptă încă rezultatele finale. Au fost identificați și 42 de contacți apropiați, din familiile celor confirmați drept infectați cu virusul COVID-19, starea de sănătate a lor fiind monitorizată activ.
Toate cazurile confirmate au fost transferate la Spitalul Orășenesc Mioveni. S-a suspendat activitatea pentru 48 de ore în două secții ale Spitalului Municipal Câmpulung, pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției. S-a dispus ca personalul medical să fie instruit pentru purtarea echipamentului de protecție individuală la intrarea în fiecare tură”.

Prefectul Emanuel Soare a declarat că cei responsabili pentru extinderea infecțiilor în Spitalul Municipal Câmpulung vor fi trași la răspundere, propunând Ministerului Sănătății demiterea lor din funcții.

(Cătălin Ioan Butoiu)

    N.red: Printre cei vizați de demitere se află și managerul Spitalului Municipal Câmpulung, Nicolae Alexe

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii