Web Analytics

Prefectura aşteaptă notificarea ANI în cazul primarului de la Costeşti

de | 16.01.2020 13:44 | Politica si Administratie

În ședința din 10 ianuarie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul ANI împotriva sentinței din 2016 a Curții de Apel Pitești, respingând astfel contestația formulată de primarul orașului Costești, Ion Baicea. Potrivit ANI, Baicea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 14 ianuarie 2013, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calităţile de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Costești, în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Costești și în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Costești. Cu alte cuvinte, Baicea și-a pierdut mandatul de primar la Costești. Iată în continuare ce spune subprefectul Bughiu despre procedura de pierdere a mandatului de primar și ce declarație a făcut în acest sens primarul Ion Baicea pentru Jurnal de Argeș.

Subprefectul Bughiu: ”În funcție de ce ne comunică ANI, acționăm în consecință!”

Adrian Bughiu, subprefectul județului Argeș: ”Din punctul nostru de vedere, în acest moment nu putem să facem nicio supoziție. Conform Legii 176/2010, noi așteptăm pur și simplu notificarea de la ANI. Până nu o primim, ca să știm cum acționăm, nu acționăm în niciun fel. În funcție de notificarea ANI, vom putea comunica ulterior dacă emitem ordin de încetare a mandatului, dacă nu emitem ordin… Totul în funcție de ce ne comunică ANI acolo. Într-adevăr, sentința a rămas definitivă, însă acum fac o supoziție: poate să spună că termenul se prescrie conform noilor reglementări din Codul Civil. În funcție de ce ne comunică ANI, noi acționăm în consecință!”.

Ion Baicea: ”Pot să vă spun că o să candidez în continuare la Primăria Costești”

Ion Baicea, primarul orașului Costești: ”Eu nu comentez niciodată deciziile instanței. Le respect și atât! O să mă consult cu juriștii să văd dacă mai pot face contestație. E prea devreme ca să spun mai multe. Dar pot să vă spun că o să candidez în continuare la Primăria Costești. Asta pot să vă spun. Cel mai important lucru este că trebuie să vină motivarea de la Înalta Curte, ca să știm ce avem de făcut. Până nu vine motivarea scrisă, să vedem ce s-a scris acolo, nu avem ce să facem. Eu sper să fie bine”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii