Web Analytics

Prefectura Argeş, precizări în cazul chirurgului cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean Argeş: a intrat în contact cu 70 de persoane

de | 24.04.2020 16:55 | Actualitate

Prefectura Argeş a adus lămuriri în cazul mediatizat al doctorului chirurg Felix Sârboiu de la Spitalul Județean Argeş, confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19.

Conform datelor din ancheta epidemiologică efectuată de DSP Argeș, doctorul chirurg a fost confirmat ca infectat cu virusul COVID-19 pe 15 aprilie.

Totuși, după cum precizează reprezentanţii Prefecturii Argeş, „începând cu data de 2 aprilie, doctorul a prezentat următoarele simptome: febră peste 38 de grade C, tuse, rinoree, dureri musculare. În data de 14 aprilie, acesta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, unde i s-a pus diagnosticul de suspect COVID-19 și i s-a recoltat exudat naso-faringian”.

După confirmarea diagnosticului, DSP Argeș a înștiințat Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul Orășenesc Costești că doctorul respectiv a fost confirmat infectat cu coronavirus și s-a declanșat ancheta epidemiologică, pentru identificarea tuturor contacților direcți, conform definiției de caz. În același timp, doctorul a fost înștiințat că este confirmat. Drept urmare, acesta a fost preluat de un echipaj de Ambulanță și a fost internat la Spitalul Orășenesc Mioveni, unde se află și la ora actuală.

Conform anchetei epidemiologice s-au stabilit 6 contacți direcți din familie (fără simptomatologie, izolați la domiciliu) și 64 contacți direcți în afara familiei. Dintre aceștia din urmă, 20 au fost confirmați pozitiv, iar restul, care nu prezentau simptome, au fost plasați în izolare la domiciliu.

„În baza investigațiilor întreprinse de DSP Argeș și a actelor doveditoare, nu s-a putut stabili sursa infectării doctorului chirurg. Facem mențiunea că, în ultimele 14 zile până la data confirmării, Spitalul Județean de Urgență Pitești nu a declarat vreun pacient suspect COVID-19 din compartimentul în care lucra doctorul”, spun reprezentanţii Prefecturii Argeş

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii