Web Analytics

Prefectura a emis ordinul de încetare a mandatului pentru primarii de la Vlădești și Mălureni

de | 22.08.2017 08:56 | Actualitate

emilian dragneaPrefectura Argeș a emis ordinul de încetare a mandatului pentru doi primari. Este vorba de edilul comunei Vlădești, Cristian Dică Hristu și de primarul comunei Mălureni, Alexandru Adrian Cristescu.

 

Primarul din Vlădești a fost demis în urma unui conflict de interese, fiind cercetat de ANI cu care a și pierdut procesul în decembrie 2015. În cazul său era vorba despre derularea unor afaceri ale familiei cu banii comunității. Primarul a contestat însă raportul în instanţă, iar Curtea de Apel Pitești i-a respins acţiunea. Edilul din Vlădeşti a mers însă mai departe şi a făcut recurs şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Nici de această dată decizia nu este una favorabilă primarului. Astfel, pe 31 mai, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul declarat de Cristian Dică Hristu , ca nefondat.

Primarul din Mălureni, Alexandru Adrian Cristescu, a fost demis după ce a fost condamnat într-un dosar de braconaj. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunii de favorizare a infractorului. Decizia aparţine Curţii de Apel Piteşti care l-a și condamnat pe inculpatul Alexandru Adrian Cristescu la pedeapsa de un an închisoare . Instanța a dispus însă suspendarea pedepsei sub supraveghere pe o durată de doi ani și i-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii, pe timp de doi ani, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
În ambele situații este vorba despre sentințe definitive

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii