Web Analytics

Prefectul spune că un profesor a fost prins fumând cot la cot cu elevii. Însă directorul LPS Piteşti îl contrazice

de | 16.06.2022 13:22 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Cine minte? Că nu pot avea dreptate amândoi…
„Corpul de Control a găsit profesori fumând cot la cot cu elevii. Li s-a dat sancțiune contravențională”, a declarat prefectul Radu Perianu (foto)
„Nu este adevărat” – spune directorul LPS Pitești, Daniela Mihai
Șeful IŞJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, nu confirmă, dar nici nu infirmă situația și declară că așteaptă raportul final

Reprezentanții a două instituții din Argeș se contrazic flagrant în declarații pe tema fumatului în școli. Săptămâna trecută, prefectul Radu Perianu a făcut cunoscute rezultatele acțiunilor Corpului de Control, care, timp de mai multe zile, a fost prezent în toate unitățile de învățământ din județ. Au fost sesizate infracțiuni privind “lovirea sau alte violențe”, “purtarea abuzivă”, furtul sau amenințarea.
Însă un incident care denotă, ironic vorbind, „egalitatea în drepturi” între profesori și elevi, a fost întâlnit la Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul” Pitești. Potrivit informațiilor prefectului, cadrele didactice au fost depistate fumând cot la cot cu elevii.

„Colegii din Corpul de Control au găsit profesori fumând cot la cot cu elevii. În momentul în care i-au luat la întrebări pe profesorii care fumau în incinta școlii, aceștia au spus că nu sunt în incintă, ci în curtea școlii. Li s-a dat sancțiune contravențională”, a declarat Radu Perianu la conferința de presă de săptămâna trecută.

În plus, prefectul spune că s-a făcut o sesizare și la Inspectoratul Școlar

„Referitor la fumatul în unități de învățământ, am făcut și noi o verificare. Chiar colegii din Prefectură au surprins mai multe persoane care nu respectau această lege. În consecință, am cerut Poliției Argeș și Jandarmeriei Argeș să transmită către Inspectoratul Școlar Județean datele celor prinși că au fumat în școli. Iar conducerea IŞJ să ceară ca ei să fie sancționați și conform regulamentelor de ordine interioară. Printr-o adresă, am solicitat să fie transmise informații nominale cu avertismentele sau amenzile date încă din 2021 până în prezent”, a mai continuat prefectul.

Citește și Radu Perianu a fost numit secretar general al PNL Argeș

Directorul Liceului Sportiv: „Corpul de Control nu a găsit niciun profesor la fumat cu elevii”

Însă Daniela Mihai, directorul Liceului cu Program Sportiv, surprinzător sau nu, l-a contrazis pe prefect. „Corpul de Control a venit, dar nu găsit niciun profesor la fumat cu elevii. A fost și poliția și nu s-a dat nicio amendă. Am și procesul-verbal în care nu s-a scris nimic despre faptul că vreun profesor ar fi fumat cu elevii. Deci, aș putea spune că nu e adevărat!”, ne-a declarat directorul de la LPS Pitești.

Citește și Prefectul Perianu, întâlnire cu examinatorii sosiți la Câmpulung pentru proba practică de permis

Dumitru Tudosoiu, IŞJ Argeș: „Când vom avea documentul semnat și ștampilat, se va petrece o cercetare disciplinară”

L-am contactat și pe șeful IŞJ Argeș, pe care l-am întrebat cum reacționează Inspectoratul și ce măsuri se vor lua cu privire la situația de la Liceul Sportiv. Dumitru Tudosiu ne-a spus că așteaptă raportul care să dovedească faptele comise. În plus, inspectorul general școlar nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul că un profesor a fost prins fumând cu elevii, asta în contextul în care întrebarea noastră a fost foarte clară pe acest subiect.

„Așteptăm raportul scris final, cu ștampilă și semnăură și, dacă lucrurile sunt exact așa cum le știți dumneavoastră și cum le-au spus și ei (Corpul de Control, n.red.), la unitatea respectivă se constituie comisie de cercetare disciplinară și, în urma analizei faptelor constatate, se sancționează obligatoriu cadrele didactice și elevii. Deci, acolo, garantat, se va petrece o cercetare disciplinară și se vor sancționa, atunci când vom avea documentul semnat și ștampilat, așa cum se face în urma unei misiuni, fie de control, fie de audit. Raportul de muncă al cadrului didactic se regăsește între el și unitatea școlară, nu între el și Inspectorat. De aceea, noi acum nu putem sancționa; IŞJ poate recomanda și poate ordona alcătuirea acestei comisii de cercetare disciplinară. Deci, până la urmă, tot în școală se va produce această cercetare”, a declarat Dumitru Tudosoiu.
Întrebarea e: cine a mințit? Fiindcă e imposibil ca directorul Mihai şi prefectul Perianu să fi spus amândoi adevărul.

Citește și Prefectul Radu Perianu: „Domnul Miuțescu nu a fost niciodată vreo locomotivă politică”


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Păi e simplu.

    Cereti prefectului procesul verbal de sanctionare intocmit la LPS.

    Apoi cereti LPS lista cu cadre didactice angajate.

    Concluzia va fi simplă…veti afla cine minte

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *