Web Analytics

Prefectul spune că incertitudinile de la Bradu legate de încetarea mandatului lui Frătică sunt doar o chestiune de timp

de | 31.05.2017 19:15 | Politica si Administratie

3 FlorinFraticaȘedinţa de joi a Consiliului Local Bradu, în timpul căreia s-a iscat un adevărat scandal pe marginea punctului referitor la „proiectul de hotărâre iniţiat de primar privind încetarea de drept a mandatului de consilier local şi de viceprimar al domnului Frătică Dragomir Tudor Florin”, a lăsat lucrurile tot în ceață. Fostul primar a atacat inițiativa, argumentând că hotărârea Curţii de Apel Piteşti nu a fost încă emisă și le-a amintit colegilor că a făcut o contestaţie în anulare, după ce a precizat că decizia, deși este definitivă, nu este irevocabilă.
În contextul acestor dispute, proiectul de hotărâre nu a mai fost supus votului.” Faptul că s-a amânat votul nu este o poziție în afara legii. Amânarea a fost generată de faptul că nu există grefă pe acea hotărâre. Când apare grefa, trebuie să ia act de hotărâre”, a declarat pentru Jurnal de Argeș prefectul județului, Emilian Dragnea.
Reprezentul Guvernului în teritoriu spune că, în condițiile în care și după autentificarea documentului, Consiliul Local Bradu va refuza să ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local şi, implicit, de viceprimar în cazul lui Florin Frătică, se va putea vorbi de abuz în serviciu. Deocamdată, spune prefectul, „dreptul de a contesta al domnului Florin Frătică nu poate fi îngădit. Fiecare își caută, își evaluează, șansele și apelează la ele. Însă, având în vedere speța, a trebuit să ne documentăm destul de serios asupra acestei probleme și să dăm un punct de vedere. Prefectura nu poate să intervină în mandatul unui consilier local. Intervine în mandatul de primar. Domnul Frătică e viceprimar ales din rândul consilierilor. Atunci, competența de a constata încetarea mandatului  este a CL Bradu, care trebuie să ia act de hotărârea instanței coroborată cu cea a Curții Constituționale și cea de la ÎCCJ și să ia act de încetarea mandatului de consilier și, automat, de încetarea mandatului de viceprimar. Și dacă era doar consilier, fără să fie viceprimar, problema era aceeași”, a precizat, marți, prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii