Prefectul Emanuel Soare: “Spitalele rămân în coordonarea Ministerului Sănătății, implicit abilitarea acestuia de a numi manageri”

de | 19.05.2020 13:10 | Actualitate

Confruntat cu situația inedită ca unitățile spitalicești din Argeș să aibă doi manageri, unul numit de minister și altul pus de Consiliul Județean, cum este cazul de la Spitalul Județean de Urgență unde ieri s-au prezentat la muncă atât Adriana Molfea cât și doctorul Tiberiu Irimia, prefectul Emanuel Soare a făcut astăzi precizări pentru presă. “Conform OUG 70/14.05.2020, spitalele rămân în coordonarea MS, implicit abilitarea acestuia de a suspenda/numi manageri. În județul Argeș, managerii care au ordin de numire pe perioada stării de alertă nu au niciun motiv să părasească locul de muncă. Așteptăm dispozițiile de numire a noilor manageri de la CJ pentru a analiza legalitatea acestora și vom proceda conform legislației în vigoare. Alte acțiuni de numire au la bază anumite intrepretări ale legislației care vor putea fi clarificate de către alte instituții”.

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

ISU Argeș: Nu te juca cu focul!
ISU Argeș: Nu te juca cu focul!

De la începutul anului și până în prezent, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea șilichidarea a șapte incendii care au avut cauza probabilă utilizarea necorespunzătoare a sistemelor deîncălzire. Dintre acestea, două au fost de amploare, astfel, pe lângă...