Web Analytics

Prefectul, despre un sistem de vaccinare din maşină, în Argeş: „Tehnic, se poate face, însă nu avem încă persoane interesate”

de | 5.05.2021 12:00 | Actualitate, Politica si Administratie

# Emilia Mateescu: „Avem centre de vaccinare unde sunt zero persoane pe listele de așteptare”
Centrele de vaccinare „drive-through”, din mașină, sunt eficiente pentru că toate etapele procesului de vaccinare se realizează fără ca oamenii să aibă nevoie de programare sau să coboare din maşini. În țară au început deja să se deschidă astfel de centre, în Argeș nu există încă acest sistem de vaccinare împotriva COVID-19, dar nici nu sunt mulți oameni pe listele de așteptare.

„În acest moment, tehnic, se poate face, însă, faptic, nu avem încă persoane interesate. Am făcut demersuri în mediul rural, de vreo două săptămâni, am trimis adrese, am și vorbit cu primarii, cu unii dintre ei, din nou o să reiau adresa, să strângă liste, ca să le trimitem echipele mobile de vaccinare. Avem centre de vaccinare unde sunt zero persoane pe listele de așteptare. Nu sunt foarte sigură în acest moment că, dacă facem un centru drive-through, o să vină oamenii. Practic, sunt niște medici, asistente care stau acolo, sunt plătiți, e o cheltuială și nu știm dacă vin (oamenii)”, ne-a explicat prefectul Emilia Mateescu.

Prefectul a mai menționat că a cerut și Primăriei Pitești să întocmească liste cu persoanele din oraș care vor să se vaccineze, dar nu a primit nimic până acum. Săptămâna aceasta, în județ au început să funcționeze echipele mobile de vaccinare, iar Emilia Mateescu ia în considerare dacă se poate implementa în Argeș și un maraton al vaccinării, cum s-a întâmplat în Timișoara.

Citește și Demersuri pentru implementarea proiectului Watman II- împotriva inundațiilor- în Argeș

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii