Web Analytics

Ex-prefectul Davidescu, printre cei vizaţi în dosarul Olgăi Florăreasa

de | 17.01.2019 13:36 | Actualitate

# Numele acestuia apare ca martor în rechizitoriul prin care Olga Panaete a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență în formă continuată # ”Nu am fost chemat la audieri. Eu i-am spus doamnei Olga că nu mă bag în așa ceva”, spune fostul prefect Gheorghe Davidescu

La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis-o în judecată pentru trafic de influență în formă continuată pe Olga Panaete. Aceasta este acuzată că ar fi cerut şi primit sume mari de bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul ”Sf. Andrei”, aflat în subordinea DGASPC Argeș. Alături de Olga Panaete au mai fost trimise în judecată șase persoane, una tot pentru trafic de influență și alte cinci pentru cumpărare de influență.
Printre cei care apar ca martori în dosar se numără fostul prefect Gheorghe Davidescu, actualul director al DGASPC Argeș, Adrian Macovei, precum și șeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto Argeş, comisar-şef Emil Angheloiu.

Olga vorbea codificat la telefon, numindu-l pe un examinator de la Permise ”doctor”

După cum spun procurorii, pe 26 iulie 2018, colaboratorul Constantin Florinel, patron al unei școli de șoferi și denunțător în dosar, a purtat o discuție ”înregistrată în mediul ambiental cu inculpata Panaete Gherghina legată de reprogramarea investigatorului Anton Adrian la o dată cât mai apropiată în timp în vederea susținerii probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, ocazie cu care inculpata i-a pretins lui Constantin Florinel suma de 300 euro pentru a interveni la șeful SRPCIV Argeș, Angheloiu Emil, prevalându-se de influența pe care ar fi avut-o asupra acestuia, pentru a-l determina să-l reprogrameze pe investigator, dând de înțeles că va remite o sumă de bani numitului Angheloiu Emil”.
Audiat ca martor, comisarul-șef Emil Angheloiu a declarat că, în primăvara anului 2018, Olga Panaete, ”pe care o cunoaște de circa 14 ani, l-a rugat să o programeze cât mai repede pe o persoană, Mărunțelu, rugăminte căreia i-a dat curs, programând-o pe această persoană la trei luni de la data la care a susținut proba teoretică, astfel cum îi era și rândul. Același martor (n.red.-Emil Angheloiu) a susținut că Panaete Gherghina nu l-a rugat să îl ajute pe Mărunțelu în legătură cu promovarea probei practice pentru obținerea permisului de conducere categoria B”.
Tot Emil Angheloiu a mai spus că Olga Panaete a folosit în cadrul unei conversații telefonice pe care au avut-o termenul de ”doctor”, afirmând ”mă duc la doctor la operație”, referindu-se, de fapt, la un examinator din cadrul SRPCIV Argeș și la proba de traseu. Faptul că Olga Panaete discuta codificat a fost confirmat și de fostul prefect Gheorghe Davidescu, audiat ca martor în dosar, acesta precizând că sintagma ”doctor” se referea la un funcționar din cadrul SPRCIV Argeș.
Tot procurorii spun în dosar, printre altele, că se fac cercetări în continuare ”cu privire la rolul și implicarea numitului Davidescu Gheorghe în acțiunea de determinare a numitului Angheloiu Emil de a programa la o dată mai apropiată în timp și de a interveni la subordonații săi (polițiști examinatori la proba practică) pentru promovarea candidatului Bălțatu Vasile”.

Gheorghe Davidescu: „Nu îi cunosc pe cei care apar în dosar”

Am stat de vorbă și cu fostul prefect Gheorghe Davidescu legat de faptul că numele său apare în acest dosar în care șapte persoane au fost trimise în judecată. ”În momentul în care doamna Olga, pe care o cunosc de o viață, a venit cu chestiile astea, i-am spus că pe mine să nu se bazeze, că eu nu mă bag în așa ceva. Nu am fost chemat la audieri, dacă anchetatorii considerau că era necesar, m-ar fi chemat. Emil Angheloiu mi-e prieten, mi-a fost subordonat, dar i-am spus doamnei Olga că nu mă bag. Nu îi cunosc pe cei care apar în dosar”, ne-a declarat Gheorghe Davidescu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. futuva in gura de jigodii ati gasit marelecorupt alargesu;lui imputtii dracu pe olga dar astia care au vandut judetul si fac traffic de influenta pe sute demiliarde nu mai ia nimieni sau fel si fel de abuzuri iar acest davidescu este un infractor care nu mai recunoaste cul ii lingea lu olga blidele cand se ducea pe la ea si alti gen tecau ionica barata abonati la flori si la alte favoruri ,jeguri de oameni ,puscariasiasi oameni de nimis sunteti,,.

Ultimele articole