Web Analytics

Predare de ştafetă la vârful Dacia. Jurnalul de Argeş, singurul săptămânal local prezent la eveniment

de | 27.04.2018 13:30 | Actualitate

doucerain caracatzanisVineri 27 aprilie, la Hotelul Pullman din Capitală, Yves Caracatzanis, director general Dacia până la 1 mai a.c., i-a predat ştafeta succesorului său, Antoine Doucerain. Un grup restrâns de jurnalişti au fost invitaţi la întâlnirea de rămas bun din partea lui Yves Caracatzanis şi pentru a-l cunoaşte pe Antoine Doucerain. Jurnalul de Argeş a fost singurul săptămânal local prezent la eveniment.
După cum a precizat Yves Caracatzanis, în acest an Dacia va recruta nu mai puţin de 1.000 de oameni, dintre care 500 pe partea de inginerie. Tot Yves Caracatzanis a ţinut să precizeze că în cei doi ani petrecuţi în România l-a impresionat printre altele faptul că foarte mulţi români vorbesc limbi străine şi că practic nu există bariere lingvistice.
Antoine Doucerain, cel care va fi director general Dacia de săptămâna viitoare, are 49 de ani, este căsătorit, are trei copii şi lucrează în cadrul Grupului Renault de 25 de ani.
Antoine Doucerain va prelua la 1 mai funcţia de director general al Automobile Dacia şi Group Re­nault România de la Yves Caracatzanis, devenind astfel cel de-al cincilea francez care vine la conducerea uzinei din Mioveni de la privatizarea din 1999. Noul director îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operaţiuni al Groupe Renault pentru regiunea Eurasia, din care face parte şi România. Nicolas Maure a condus Automobile Dacia şi Group Renault România între 2014 şi 2016, când a plecat pentru a conduce gigantul AvtoVaz din Rusia, unde se produc modele Lada, Datsun şi Renault. Yves Caracatzanis va prelua o altă funcţie în cadrul Groupe Renault. Sub mandatul său a fost lansat noul Duster, cel mai avansat automobil produs vreodată la Mioveni. Antoine Doucerain vine la începutul perioadei cu cele mai mari schimbări la Mioveni, de la majorarea gradului de automatizare spre 20% în 2020 faţă de 5% în 2015 la pregătirea uzinei pentru Logan 3, model ce va marca cea mai puternică transformare în gama Dacia, în special la nivel de caroserie. Renault a investit până în prezent la Dacia 2,8 miliarde euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii