Web Analytics

Precizări de la CJ Argeș în privința stării drumului județean DJ 503

de | 19.08.2021 19:13 | Actualitate

CJ Argeș. ”În urma numeroaselor sesizări ale cetățenilor din Comuna Oarja precum și a articolelor din presa județeană scrisă și online cu privire la starea drumului județean DJ 503, Consiliul Județean Argeș face următoarele precizări:

Modernizare DJ 503 Limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja”, în lungime de 42,034 km este unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană.

Contractul pentru finanțarea acestui drum a fost încheiat în luna mai 2019, valoarea totală fiind de 99.818.008,40 lei, inclusiv TVA. În luna iunie 2020, în urma licitației, a fost încheiat contractul de proiectare şi execuție lucrări cu firma câștigătoare, Asocierea S.C. GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L. (LIDER DE ASOCIERE), S.C. DEVELOPMENT FUTURE SOLUTION S.R.L. (ASOCIAT 1), S.C. ALPENSIDE S.R.L. (ASOCIAT 2), S.C. WFA IMPEX S.R.L. (ASOCIAT 3), S.C. H.V.I.D. CONSULTING GROUP S.R.L. (ASOCIAT 4 – PROIECTANT), în valoare de 91.229.068,44 lei, inclusiv TVA.

Numai că, odată cu începerea elaborării Proiectului tehnic de execuție, de către SC H.V.I.D. CONSULTING GROUP SRL (proiectant), s-au identificat suprapuneri/necorelări între limitele cadastrale și ampriza drumului proiectat, respectiv suprapuneri ale proprietăților private peste limitele cadastrale ale drumului județean. Altfel spus, s-au descoperit sute de suprapuneri peste limitele exterioare ale drumului, ale unor parcele cadastrale aparținând unor persoane fizice sau juridice.

Drept urmare, în paralel cu elaborarea proiectului tehnic, a fost necesară și s-a început procedura de actualizare a documentațiilor tehnice cadastrale şi a cărților funciare existente, aferente şi adiacente drumului DJ 503, pe teritoriile comunelor Slobozia, Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Suseni, Oarja şi Căteasca, de către Serviciul Patrimoniu al Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Argeș.

 

Citește și Piteștean reținut pentru lovire sau alte violențe

 

Până la această oră, a fost actualizată cartea funciară de pe teritoriul comunei Slobozia, drept urmare primul tronson care va intra în execuție va fi tronsonul de pe raza acestei localități. Se estimează că lucrările vor începe în luna septembrie 2021, în urma predării- primirii amplasamentului între administratorul drumului (R.A.J.D. Argeș R.A.), autoritatea contractantă (U.A.T. Județul Argeș) și executant.

Începerea execuției pentru tronsoanele următoare ce parcurg comunele Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Suseni, Oarja şi Căteasca, se va face pe măsura realizării proiectului tehnic de execuție în urma actualizării cadastrului şi a cărților funciare.

Elaborarea, verificarea si avizarea proiectului tehnic se face de către specialiști atestați. Conform Legii 10/1995 privind calitatea în construcții, aceștia purtând întreaga responsabilitate în ceea ce privește realizarea unei documentații tehnice în conformitate cu normele tehnice în vigoare ce garantează execuția lucrărilor în condiții de calitate. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Ne cerem scuze cetățenilor din cele 8 localități care își doresc ca lucrările de modernizare a acestui drum să înceapă cât mai repede și îi asigurăm că instituția Consiliului Județean Argeș depune toate eforturile pentru soluționarea cât mai rapidă a problemelor apărute independente de voința noastră”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Asa este cand nu se fac lucrurile cu responsabilitate inca de la inceput! Fac acte din birou si pe teren e cu totul altceva!

  2. Alte povesti nemuritoare!

  3. Se duce și septembrie și nimic….
    Mai tăiați din ele.