Web Analytics

Poziția Avocatului Poporului față de presupusa participare la dezvelirea monumentului dedicat securiștilor

de | 5.10.2022 12:45 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Comunicat de presă. Avocatul Poporului transmite:

În ultimele săptămâni, mai multe organe de presă au prezentat știrea potrivit căreia,  Asociația Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informații a  organizat un eveniment de dezvelire a unui monument dedicat „eroilor” fostei Securități,  eveniment la care ar fi participat și un reprezentant al Biroului Teritorial Pitești al Instituției  Avocatul Poporului. 

Citește și: Instituția Avocatul Poporului aniversează 25 de ani de la înființare

Știrea de presă este eronată, întrucât niciun reprezentant al Biroului Teritorial Pitești nu  a participat la această manifestare, iar la instituția Avocatul Poporului nici măcar nu a fost  primită o invitație de a participa la evenimentul amintit. 

Sunt cu atât mai de neînțeles apariția și preluarea unei astfel de știri, în condițiile în care la instituția Avocatul Poporului nu a fost primită vreo solicitare din partea mass-media de  exprimare a unui punct de vedere oficial privind presupusa prezență a reprezentantului Biroului  Teritorial Pitești la acel eveniment. 

Instituția Avocatul Poporului dintotdeauna a depus eforturi pentru ridicarea gradului de  transparență a activității ei, în acest sens atât Avocatul Poporului, cât și personalul instituției fiind la dispoziția organelor de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Iarasi amestecam lucrurile.Orice regim politic si orice tara din cele mai vechi timpuri are in „dotare”servicii secrete interne si externe.Ele sunt create pentru a apara tara,poporul,averea unei teri de agresiunile interne si externe venite din afara si din inauntrul tarii respective.Ele se subordoneaza unei entitati aflata la conducerea unei tari:presedinte,parlament,guvern etc.depinde de regimul politic din acea tara.Oamenii care fac parte din aceste structuri sunt educati,scoliti sa indeplineasca misiuni specifice de siguranta nationala fie interna fie externa.
    Condamnarea acestora in tara noastra si vanarea lor este pana la urma fara rost deoarece multi dintre ei chiar si-au facut treaba datorita careia noi inca existam ca stat iar printre ei ca peste tot au existat si excese sau derapaje de la menirea lor.Multi dintre asa zisii securisti au primit ordine de la conducerea politica din acele vremuri(ca si acum)sa faca ceea ce au facut:politie politica,excese si crime in inchisori,s.a.m.d.Nu este vina lor ci acelor care au dat ordin sa se produca astfel de fapte.Sa fim convinsi ca acei sefi de inchisori nu faceau ce au facut fara stirea organelor de partid.
    Asa ca…pe cine condamnam….pe cine apasa pe tragaci sau pe cine da ordinul?!
    Pe de alta parte orice regim politic foloseste aceste structuri sa isi apere existenta.Problema este ca noi toti sa fim atenti pe cine aducem la putere pt. a evita aceste fapte pe care noi azi le condamnam.
    Fiecare breasla isi onoreaza camarazii asa cum considera.
    In aceasta tara am interzis orice dar nu am condamnat regimul comunist ca si regim criminal, pentru ca realizarile acelui regim sunt inca baza existentei noastre.Si atunci…..ce facem?!
    Orice regim politic incearca sa-si elimine oponentii,depinde doar cum o face!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *