Web Analytics
scris luni, 31.07.2023

Povestea argeșeanului abandonat la naștere, acum tânăr ofițer MAI. “A trăit cu durerea abandonului și a lipsurilor”

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe pagina de Facebook povestea impresionantă a unui tânăr care a ajuns ofițer, împlinindu-și astfel un vis, potrivit m.dcnews.ro. 

Povestea argeșeanului abandonat la naștere, acum tânăr ofițer MAI. “A trăit cu durerea abandonului și a lipsurilor”

„Ce mai tristă zi pentru el nu a fost de Crăciun sau de Paște, atunci când fiecare dintre noi ne strângem în jurul familiei. Cea mai tristă zi pentru el a fost de 8 Martie. Vedea copii cu buchete de flori în brațe și și-ar fi dorit și el să fie ca ei… să aibă șansa de a spune:

– La mulți ani, Mama! Te iubesc!

Citește și:Grenadă și cartușe din Primul Război Mondial, găsite în Argeș

„Zilnic a trăit cu durerea abandonului și a lipsurilor”


Toată copilăria a trăit cu speranța că va ajunge să-i sărute mâna mamei, apoi să o îmbrățișeze. Din păcate, Cosmin nu a putut trăi astfel de momente. A fost abandonat încă de la naștere, împreună cu fratele său geamăn, ajungând într-un centru de plasament. Zilnic a trăit cu durerea abandonului și a lipsurilor.

Fără bani de meditații, Cosmin a învățat singur și s-a prezentat la examenul Academiei de Poliție


Cosmin și-a găsit liniștea în teologie, domeniu pe care l-a și studiat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Justin Patriarhul” Câmpulung Muscel, însă, dorința sa puternică era să îmbrace haina militară și, în timpul pandemiei, începe să studieze istoria.

-Vrei să dai la Academia de Poliție? l-a întrebat un amic.

-Aș fi cel mai fericit om de pe pământ dacă aș reuși.

-Și nu faci meditații?

-Încerc fără, i-a răspuns Cosmin fiindu-i rușine să-i spună că el și fratele lui abia aveau bani de mâncare.

Fără bani de meditații, Cosmin învață singur și se prezintă la examen.

Un vis împlinit


Citeşte şi: Piteşti. La târgul de vechituri, un „vinil”cu muzică bună se vinde cu 20 lei

Tânărul reușește să treacă cu brio de toate probele de admitere la Academia de Poliție și să-și vadă VISUL împlinit. Zilele trecute, Cosmin a depus jurământul militar, devenind ofițer și arătând tuturor că dacă vrei cu adevărat, nimic nu este imposibil.

La ceremonia de absolvire i-au fost alături diriginta din liceu, educatori din centrul de plasament (Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung) și un fost jandarm din Argeș, persoana care l-a îndrumat, i-a fost alături și continuă să-l sprijine ca un adevărat tată.

„Sunt cel mai fericit om de pe Pământ”
Cosmin este de acum în slujba oamenilor, așa cum și-a dorit dintotdeauna și este pregătit să ofere acestora siguranță, ceva de care el nu a avut parte niciodată.

„Sunt cel mai fericit om de pe Pământ”, așa ne-a spus noul nostru coleg, cu lacrimi în ochi, la absolvire, și credem că este cât se poate de adevărat.

Iar noi suntem fericiți când întâlnim astfel de oameni. Cosmin, îți dorim succes în carieră și să ai parte numai de lucruri frumoase care să-ți aducă zâmbetul pe chip, că destul ai plâns până acum. FELICITĂRI!”, se arată în postarea MAI de pe pagina de Facebook.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *