Web Analytics

Poveste de amor sfârşită cu dosar penal / Piteştean arestat că şi-a hărţuit concubina cu 1.000 de apeluri telefonice, dar şi pe cardiologul Elvis Boţu

de | 7.01.2021 13:22 | Actualitate, Dezvăluiri

# Viviana Dumitru, patroana salonului de coafură ”Viviana Beauty” din Pitești, a depus plângere împotriva lui Daniel Raicu, bărbatul cu care are un copil, după ce acesta ar fi agresat-o și apoi hărțuit-o cu peste 1.000 de apeluri telefonice # În scandal a picat ca victimă colaterală și cunoscutul cardiolog Elvis Boțu de la angiograful Spitalului Județean, pe care Raicu l-a bănuit, absolut nemeritat, că ar avea o relație cu mama copilului său # Doctorul Boțu a depus și el plângere pentru hărțuire, după ce bărbatul l-a vizitat la cabinet și i-a zis: «Am citit pe internet că ați salvat inimi, pe a mea nu ați salvat-o!»
Pe 10 noiembrie, polițiștii argeșeni au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 41 de ani, suspectat de săvârșirea infracțiunilor de hărțuire și amenințare în perioada septembrie-octombrie 2020. Piteșteanul Daniel Raicu a fost acuzat că i-a urmărit și supravegheat fostei concubine, Viviana Dumitru, atât locuința, cât și locul de muncă sau alte locuri frecventate. Femeia a scris în plângerea împotriva fostului partener că respectivul ar fi apelat-o telefonic în mod repetat, de peste 1.000 de ori, și că a amenințat-o cu moartea. Bărbatul a fost prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și a primit arest preventiv. Trebuie spus că în această vară, în ziua de 19 iunie, Daniel Raicu a mai fost reținut de către polițiști, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate și loviri sau alte violențe. Ulterior, persoana vătămată, adică tot fosta concubină Viviana Dumitru, și-a retras plângerea cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire. Bărbatul a fost eliberat, însă polițiștii de la investigații criminale au finalizat cercetările și au înaintat dosarul cu propunere de trimitere în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și lipsire de libertate. Aparent, e un fapt divers de violență conjugală. De fapt, e vorba de o poveste de iubire care s-a terminat în arest.

Daniel, despre relația cu Viviana: ”Anul ăsta, de Colindețe, făceam 12 ani. Am avut o relație foarte frumoasă”

Daniel Raicu și Viviana Dumitru, patroana salonului de coafură Viviana Beauty din Pitești, s-au cunoscut în urmă cu 12 ani. Dar, așa cum se întâmplă de multe ori, mierea s-a transformat în fiere și foștii iubiți s-au transformat, cu timpul, în cei mai mari dușmani. „Eram împreună de 12 ani. De Colindețe, anul ăsta, făceam 12 ani. Am avut o relație foarte frumoasă. O oarecare vină am și eu în terminarea acestei relații, dar ca să fiu umilit și să nu fiu lăsat să-mi văd băiețelul este prea mult! Am făcut un copil din cea mai frumoasă dragoste, fără interese de o parte sau de alta, nu așa cum sunt relațiile în ziua de azi, false. Copilul face 8 ani în ianuarie, pe 24, dar nu mă lasă să îl văd. Fratele ei, al Vivianei, este comisar de vamă la București și a făcut el ce a făcut, că are prieteni, și uitați-mă a doua oară în arest! Că am mai fost… Acum sunt în arest la domiciliu. Mă bucur foarte mult că m-ați sunat, că pot și eu să spun cum a fost. Eu aceeași explicație pot să o spun de o sută de ori la rând fără să omit o virgulă, pentru că este purul adevăr, exact cum s-a întâmplat. Pot să încep cu începutul, dacă tot m-ați sunat, că eu nu am ce să fac și chiar îmi trece timpul povestind. Sufletul meu s-a împăcat. Nu mai vreau să fiu cu această femeie, care mi-a făcut foarte mult rău la insistențele familiei ei. Nu mă așteptam la asta de la mama copilului meu! Dar cred că trebuie să știți adevărul”, a început Daniel Raicu.
Bărbatul de la capătul celălalt al firului ar fi vorbit la infinit, iar amintirile îi răbufneau la suprafață cu toată forța. Mai ales ultimele, de la care i s-a tras tot necazul. „Ne înțelegeam foarte bine, deși certuri, ca în fiecare familie, mai existau. Mai acum vreo patru ani, prin munca ei, e drept, am ajutat-o să facă un salon și cu ceva bănuți ai mei, am sprijinit-o fizic, moral, financiar, din toate punctele de vedere. Salonul a și început să meargă bine. Își făcea treaba bine, zic eu. Salonul a luat amploare. La un moment dat, văzând fratele și mama ei cât de bine merge au încercat să o întoarcă împotriva mea. Când se bagă familia, cam așa se întâmplă. Mie nu mi-a dat niciun ban. Eu vă zic că sunt cu chirie unde stau în arest, nu mi-a plătit niciodată chiria sau vreo factură. Dar mă bucuram că era fericită, că îi mergea, chiar o admiram. Nu îi spuneam în față, că, știți cum e, îi cresc coarne. Dar eram foarte mulțumit de ea sufletește. În data de 11 iunie ne-am întâlnit, pe 12 și 13 ne-am întâlnit din nou, ca un cuplu normal”, povestește Daniel despre cum a ajuns în arest prima dată.
Citește și Dosar penal pentru moartea suspectă a lui Viorel Bolovan, denunţătorul Cartelului de la Mărăcineni
Citește și Curtea de Argeș: Dosar penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani în formă continuată
Citește și Cardiologul Elvis Boţu, revoltat după crimele de la Caracal: „Mi-e ruşine că sunt român”

A urmărit-o și a agresat-o în parcarea de la marketul Jam

Pe data de 15 iunie a căutat-o pe Viviana să o roage să își sune o prietenă pentru a-l împrumuta cu bani. Aceasta a refuzat, așa că s-a dus după ea până la marketul Jam, unde femeia dorea să își facă niște cumpărături. Pe drum, i-a luat telefonul din buzunarul de la spate și, când și-a dat seama că Viviana l-a parolat, a luat foc. I-a cerut parola, ea i-a dat-o și l-a anunțat oficial că s-au despărțit. „Nu am dat în ea, doar am împins-o până la mașină. E un gest urât, pentru care nu am nicio scuză. Dar a făcut sesizare la poliție că am amenințat-o cu cuțitul. Dar nu este adevărat. M-am trezit că am fost căutat de poliție. Pe data de 19 iunie m-am prezentat la poliție și mi s-au adus la cunoștință acuzațiile. Atunci mi-au căutat cuțite în mașină vreo șapte-opt polițiști. Mașina era în parcarea de la Lidl în Războieni. Se uita toată lumea la mine, vă dați seama câtă umilință!”.
Daniel spune că atunci a fost dus în arestul preventiv și eliberat după 5 ore: „Fosta soție m-a așteptat, mi-a spus cu lacrimi în ochi că ea încă mă iubește. Dar să îmi cer scuze față de fratele ei, dar eu nu am vrut, atâta timp cât a vrut să mă bage la pușcărie. Am mesaje în care îmi spunea că e șocată, că ea nu a vrut să îmi facă așa rău. Nu știu ce a scris acolo, că, una peste alta, erau toate împotriva mea. De atunci, în fiecare noapte m-am rugat la Dumnezeu să ne împăcăm. Ea mi-a spus că s-a terminat. Mă duceam la ea să îl văd pe băiețel și vorbeam cu ea pe bancă, la poartă la ea. Ne punea băiețelul să ne împăcăm. Ne îmbrățișam. Mi se părea că este posibil să ne împăcăm, însă, după aceea, a doua zi parcă era transformată. M-am rugat de ea, dar ea se schimba din ce în ce mai rău”.

Şi cardiologul Elvis Gabriel Boţu i-a făcut plângere lui Daniel Raicu pentru hărţuire

Lucrurile au luat o întorsătură și mai dramatică. Daniel povestește că în ziua de 12 octombrie, când l-a sunat pe băiețel pentru că era bolnav, avea laringită, și-a dat seama că acesta era împreună doar cu bunica, mama micuțului nefiind lângă el. A așteptat pe strada unde locuiește Viviana și pe la ora 22.00 a văzut-o coborând dintr-un taxi. A reușit să îl convingă pe taximetrist să îi dea adresa de la care o luase pe femeie. În urma unor investigații, Daniel Raicu a aflat că acolo locuiește un medic cardiolog.
„Taximetristul mi-a dat o adresă de prin Popa Șapcă, un bloc. Atunci am înțeles motivul pentru care m-a târât atât pe la poliție. Când am aflat că acolo stă un doctor cardiolog, am zis să mă duc și eu la el, să vorbesc frumos, să îi povestesc chinurile pe care le-am trăit pentru fericirea lui. L-am căutat la cabinet și i-am zis: «Am citit pe internet că ați salvat inimi, pe a mea nu ați salvat-o!». Și atunci, doctorul mi-a zis că se jură cu mâna pe inimă că nu este el, că este vorba despre un colaborator de-al lui de la clinică. Acum, ca să fiu sincer, pentru mine nu mai conta care era…Am dat declarație la poliție că nu i-am făcut nimic doctorului, că i-am vorbit frumos… Am semnat că nu mă mai duc la el și că nu iau legătura cu niciun membru de familie”. Și așa s-a ales Daniel Raicu cu o altă plângere de hărțuire, de această dată din partea doctorului Elvis Gabriel Boțu (foto) de la angiograful Spitalului Județean, pe care Daniel l-a bănuit inițial că ar fi avut o relație cu fosta.
Cât despre cele 1.000 de apeluri telefonice din septembrie și octombrie, bărbatul spune că dorea să vorbească cu băiețelul și chiar cu mama acestuia, să-i audă vocea. Dar la cele mai multe aceasta nici nu a răspuns. Un teanc de printuri cu apelurile date sunt, însă, probă pentru acuzația de hărțuire.

Viviana Dumitru: „M-a lovit, m-a bătut, m-a ameninţat, m-a tâlhărit, mi-a făcut de toate”

Mult mai puțin vorbăreață, Viviana Dumitru ne-a spus propria variantă și motivele pentru care a depus plângere împotriva tatălui fiului ei. Povestea clasică a violenței conjugale. Are, însă, multă îndârjire în voce: ”Mi-a trimis mesaje cu foarte multe lucruri urâte, amenințări și insulte. Nu am fost căsătoriți niciodată, am încercat mulți ani să renunț la el, dar nu am putut să scap de el. Mă teroriza psihic, fizic… Am făcut un copil cu el și punea foarte multă presiune pe copil. Ne șantaja emoțional și pe el și pe mine. A fost foarte greu și urât. A apărut această situație după ce am născut copilul. După ce am născut copilul, nu am mai stat împreună. Înainte, vreo doi ani, nici nu mai știu. M-a lovit, m-a bătut, m-a amenințat, m-a tâlhărit, mi-a făcut de toate. Este arestat acum. Are un dosar penal pentru hărțuire și privare de liberate. S-a întâmplat la Jam, în parcare la Jam”.
Am întrebat-o pe Viviana despre medicul cardiolog Elvis Boțu, la care a făcut referire fostul concubin. „Nici vorbă, nu are nicio legătură. Eu încerc de ani de zile să termin cu el. Urât din partea lui să caute motive. Totul a degenerat pentru că s-au deschis păcănelele pe 15 iunie, a pierdut banii unui prieten la jocuri și a cășunat pe mine să îi dau bani, pentru că el nu a muncit niciodată. Și eu nu am vrut să îi dau. El se aștepta să îl scot eu, ca întotdeauna, din datorii, dar de data asta nu am mai vrut. Pentru că nu sunt eu datoare. A început cu amenințări, că mă bate, că să-i dau, că… A venit peste mine la Jam și acolo s-a întâmplat tot scandalul. Mi-am retras plângerea în această vară pentru că mi-au sunat copilul și i-au spus că tati este arestat. Nu ai cum să faci așa ceva, să pui presiune pe un copil! Au venit fratele și mama lui, cu plânsete, să mă roage să îmi retrag plângerea, că era vorba despre închisoare între 7 și 12 ani. Eu, proastă, am greșit și mi-am retras plângerea, crezând în minciunile lor că o să fie bine, că o să mă lase liniștită. Și nu s-a întâmplat așa ceva. Dimpotrivă, a fost din ce în ce mai rău. Din păcate, asta este situația”.
N.red. În așteptarea finalizării cercetării în cele două dosare, Daniel Raicu este în continuare în arest la domiciliu.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Omul cu hartuierea cred ca este tipicul de barbat care nu a mai suportat sa fie in umbra asa ,, celebrei ,, sale neveste. Stiu cazuri de umilire familiala in care ea face orice ptr a pune paie pe jar, incercand sa distruga relatia in mod voluntar.
    Medicul, ptr ca nu stiu daca are titlul de doctor, se cam observa ca are atitudini nu in deajuns masculine. Imi este cam greata de acest
    Individa cu pricina, este cazul clasic care loveste in copil ptr a ,,rezolva,, toate problemele ei cu trecutul. Violenta este raspunsul frustrarilor acumulate si datorita unui partener mai ciudat, caruia astazi ii convine de partener iar maine ii face bagajul si il ameninta că fiind femeie va obine totul de la lege, inclusiv custodia copilului, ceea ce il transforma pe el, intr o alta persoană.
    Rezboiul asta clasic este alimentat de familia respectivei, influentă, fara scrupule.
    Totul se termina printr o condamnare , ea se va ,,făli,, prin oras ca ea este victima care a pus cu botul pe labe un barbat iar el isi va distruge viitorul. Copilul va acumula frustrari si vor duce la incapacitati peste putini ani.

Ultimele articole