Web Analytics

Postul de viceprimar la Piteşti agită apele în PNL / Gelu Tofan: „Nu, nu mi-e frică de Mihai Coteţ. (…) E necopt. Îmi pare rău!”

de | 13.01.2021 14:50 | Actualitate, Politica si Administratie

# Cum e până la urmă? Sunteți votat și desemnat de PNL pentru postul de viceprimar la Pitești sau nu? Fiindcă văd agitație mare în PNL privind postul acesta și legitimitatea dvs. în a-l revendica.
– Nu-l revendic eu, ci partidul care, prin vot în BPL, m-a desemnat candidat pentru funcția de viceprimar. Înainte de toate, să lămurim lucrurile. Colegul meu, Mihai Coteț, a fost prezentat piteștenilor ca opțiune de viceprimar exclusiv în situația în care Sorin Apostoliceanu ar fi câștigat Primăria Pitești. Ei doi au fost propuși, electoral vorbind, ca echipă. Așa am spus peste tot în campania electorală. Însă, Sorin Apostoliceanu a pierdut alegerile. Din acel moment, absolut orice coleg putea revendica funcția de viceprimar. Și, pentru că mai mulți colegi și-au exprimat această dorință de a fi viceprimari, s-a trecut la vot în BPL Pitești. Fiindcă trebuia făcută o departajare de principiu, pentru a se limpezi lucrurile. În afară de asta, BPL Pitești trebuia să aibă, ca organism de conducere al partidului, un cuvânt de zis. Eu am obținut cel mai mare număr de voturi. Este normal acum să respectăm atât promisiunile din campanie, cât și dorința BPL Pitești. Dar mai ales trebuie să respectăm dorința piteștenilor care au votat pentru o majoritate de dreapta în CL Pitești.
# Întrebare de play-off: de ce ar fi mai bun Gelu Tofan și nu Mihai Coteț, de exemplu?
– Inevitabil, această întrebare este menită să mă laud pe mine însumi și să-l critic pe colegul meu, Mihai. N-am să fac asta. Am să spun, în schimb, un singur lucru: sunt un om cu multă anduranță când vine vorba de rezolvarea unor probleme edilitare care presupun teren, muncă istovitoare și părăsirea zonei de confort. Piteștiul este un oraș greu de administrat, mutilat de cei 31 de ani de administrație PSD. Nu-l văd pe Mihai luptându-se cu așa ceva. Ca persoană, e prea soft. Nu-l văd ieșindu-și din zona de confort, zilnic, prin cartiere, prin piețe, prin zonele degradate ale Piteștiului, acolo unde e treabă reală de făcut.
# Dumneavoastră personal, consilierul sau poate viitorul viceprimar Gelu Tofan, cum vă veți poziționa față de executiv și primarul PSD, Cristian Gentea?
– Din punct de vedere politic, în opoziție. Din punct de vedere administrativ, în sensul dezvoltării Piteștiului, pentru că acesta este și scopul pentru care am candidat. În ciuda opiniilor politice contrare, administrația locală ne va determina să facem echipă în sensul respectării legilor, procedurilor, regulamentelor și intereselor comunitare. Dacă observ că primarul Cristian Gentea abdică de la satisfacerea interesului comunitar, mă voi situa și din punct de vedere administrativ tot în opoziție. Și îi voi atrage public atenția.

Citește și Gelu Tofan: „O parte din cele aproape 80 de miliarde de euro de la UE vor ajunge și în Argeș”

Citește și Mihai Coteţ, vicepreşedinte PNL Piteşti: „N-am intrat în politică pentru a mă plânge. Ci pentru că nu mai puteam sta deoparte”

# Cum credeți că se va finaliza canibalizarea asta din PNL Pitești din ultimele zile?
– Statutar. Partidul are niște reguli care trebuie respectate.
# Vă e teamă de principalul oponent care se prefigurează, de dl. Mihai Coteț, care v-a criticat frontal în ultimele ieșiri publice?
– Dacă dumneavoastră mă întrebați acest lucru și dacă între colegi se pune o problemă de teamă, nu pot afirma că este o situație normală. Nu, nu mi-e teamă. Dar țin să-i spun că nu așa se soluționează o competiție, prin atacuri în presă. Gestul lui trădează imaturitate politică. Prin ceea ce face, ne arată tuturor că nu este deloc copt pentru a ținti către poziții importante în administrație și în partid, din moment ce, imediat după alegeri, a aplicat lovituri președintelui de filială, mie personal și altor colegi. Funcția de viceprimar nu este o jucărie pe care o obții bătând din picior, făcând scandal, ca un copil răzgâiat. Păi, o astfel de funcție vine la pachet cu multe provocări. Dacă, exercitând-o efectiv, nu-ți convin problemele inerente, ce faci? Bați din picior? Țipi în presă? Cred că Mihai va trebui să mai petreacă niște ani în politică, să se mai rodeze în campaniile electorale, să învețe, să se echilibreze, să dobândească maturitate și abia pe urmă să ocupe funcții de prim nivel în ceea ce privește responsabilitatea publică. E necopt. Îmi pare rău.
# Pe contul său de facebook, într-o postare de luni seara, dl. Mihai Coteț se plângea că deja au început atacurile împotriva sa și invoca apariția în presă a unui articol în care se vorbea că firma sa ar avea datorii de circa 200.000 euro la Fisc și un proces pe rol în acest sens. În calitate de purtător de cuvânt al PNL Argeș, aveți vreun comentariu de făcut?
– Am citit și eu cu surprindere aceste lucruri. Dacă sunt adevărate, până la soluționare cred că ar fi oportună o autosuspendare a sa din CL Pitești. Și poate chiar din partid. De ce? Pentru că nu este frumos ca partidul, pe de o parte, și CL Pitești, pe de altă parte, să fie umbrite de o persoană care nu și-a rezolvat unele probleme de această natură. Dacă regulamentul nu prevede o autosuspendare în astfel de situații, poate că ar fi de luat în calcul și o demisie.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii