Web Analytics

Postare tulburătoare a unui medic rezident originar din Piteşti: „Sunt echipată ca un mic robot. Îmi e dor de ai mei. Nu vreau să contaminez pe nimeni”

de | 6.04.2020 16:12 | Actualitate

Medic rezident psihiatru la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” din Bucureşti şi originară din Piteşti (este absolventă a Colegiului Naţional Zinca Golescu), Carinna-Andrada Morlova a postat pe contul său de Facebook două texte tulburătoare legat de cum lucrează în această perioadă foarte dificilă. Carinna este fiica apreciatului medic pediatru Eduard Morlova.

Iată câteva fragmente din postările Carinnei ce au strâns sute de like-uri şi comentarii.

„Cu mască și la trei ore de purtat masca… Așa arată fața mea și e abia jumătatea programului, dintr-o singura zi. Și ma pot considera dintre cei „norocoși, ca au o asemenea mască. Urmează sa mai vina alte zece, pe care dau vreo 350 lei. Dacă or mai veni. Nu vă mai bateți joc de noi, e tare comod sa urâți din casa, de pe canapea. Habar nu aveți care e situația reală în spitale…”,  a scris Carinna Andrada Morlova în ultimul mesaj postat luni 6 aprilie pe Facebook, ataşând o poză în care se văd urmele măştii pe care a purtat-o.

Într-o altă postare specială, Carinna a scris: „Aseară mi-am făcut ghiozdanul. Mi-am pus în el costumul de spital, masca mea ffp2 (am una singură, a mea, personală, asa ca am sa o folosesc cu țârâita…), ochelarii de sudor cumpărați de la Dedeman, viziera (primitivă, de altfel) pe care o am dintr-o donație… Părul împletit strâns, unghiile tăiate din carne. Fără bijuterii. Fără machiaj. Fără zâmbet. Dimineață, păream în oglinda același copil cu cearcăne, care poartă pe umeri greutatea întregii lumi. Am încercat sa îmi ignor extrasistolele… Cu mâinile crăpate de dezinfectant, mi-am completat pe genunchi, înainte sa plec, declarația pe proprie răspundere, mâzgîlind cu pixul semnătura mea. Semnătura mea de medic. Copilul cu ghiozdanul greu, ajuns medic. Acum sunt aici, echipata ca un mic robot. Îmi e dor de ai mei. Nu am să mă duc acasă nici de Paște. Nu vreau sa contaminez pe nimeni. Și mie îmi e teamă”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii