Web Analytics
scris joi, 23.11.2023

Poșta Română, ținta unei noi campanii de înșelăciune

Poșta Română atrage atenția că este ținta unei noi campanii de phishing, adică infractorii cibernetici trimit sms-uri în numele companiei, prin care încearcă să obțină datele personale ale utilizatorilor de internet aleși la întâmplare. Nu deschideți și nu răspundeți acestor mesaje!

Poșta Română, ținta unei noi campanii de înșelăciune

Potrivit comunicatului transmis de Poșta Română, hackerii trimit sms-uri de pe un număr de telefon de România, prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă sau informațiile personale sunt incomplete. Mai departe, destinatarului i se pune la dispoziție un link pe care este îndemnat să îl copieze în browser și apoi să îl deschidă. Odată accesat acest link, acestuia i se cere să completeze date personale, de la adresă și până la cont bancar (număr de card, data expirării, titular card, codul de siguranță). Dacă utilizatorul oferă datele contului bancar, banii îi sunt sustrași rapid de pe card.

„În ciuda tuturor acestor acțiuni de phishing, îi asigurăm pe cei care pot deveni ținta unor astfel de acțiuni că Poșta Română este foarte riguroasă în ceea ce privește datele cu caracter personal ale clienților ei. De asemenea, Compania a activat un sistem complex de protecție a acestora, pe care îl folosește cu succes. Acesta este parte din strategia noastră de digitalizare integrală a infrastructurii și a serviciilor”, a precizat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română”.

Citește și Au apărut calendarele creştin ortodoxe pe 2024

Cum vă puteți da seama că sunteți ținta unui atac cibernetic

Mesajul conține greșeli gramaticale sau de topică, exprimarea este evazivă, iar link-ul oferit spre accesare pare unul neobișnuit. Poșta Română vă recomandă să nu deschideți acest mesaj, să îl marcați ca spam, să nu deschideți link-ul și să faceți sesizare la  https://dnsc.ro/contact.  

De știut că Poșta Română nu solicită clienţilor să îi furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale și comunică cu publicul prin intermediul adreselor oficiale de e-mail:

suportclienti@posta-romana.ro și noreply@posta-romana.ro.

Citește și Sindicaliștii de la metrou încep protestele

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...