Web Analytics

Poşta Română cumpără 1.000 de biciclete electrice pentru ca angajaţii SĂ LIVREZE MAI REPEDE!

de | 12.07.2022 12:46 | Actualitate, Home

Poșta Română, a doua cea mai mare companie de stat din România după numărul de angajați, ar urma să cumpere 1.000 de biciclete electrice pentru a fi distribuite factorilor poștali, însă achiziția se face fără consultarea angajaților, a anunţat Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România care reprezintă aproximativ 17.000 din cei 24.000 de angajați ai companiei.

Citeşte şi: Imprimeria Națională cumpără cipuri cu antenă de inducție EM încoporată pentru noile cărți de identitate electronice ale românilor

Sindicaliștii susțin că, prin achiziţia bicicletelor electrice, s-ar putea ajunge la reducerea posturilor, având în vedere că în norma zilnică a unui factor poștal sunt incluse numărul prestațiilor pe care le distribuie zilnic și distanța, cu un calcul de 4 km/h. Bicicletele electrice ar permite creșterea vitezei de deplasare și implicit un număr mai mare de livrări. Discuțiile despre achiziția bicicletelor electrice pentru poștași vin în contextul negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă la Poșta Română. Sindicatul cere majorarea salariilor cu 300 de lei, tichete de masă de 20 de lei și asigurarea locurilor de muncă.

Citeşte şi: Ultimele noutăţi despre mall-ul din Tudor Vladimirescu. Pănescu: „E prins în proiect pasajul de la mall. Fără el, va fi foarte greu accesul…”

„Starea avansată de sărăcie a salariaţilor Poştei Române. Pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1.700 lei, la limita traiului de subzistenţă, în condiţii de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură. Refuzul categoric al directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale pentru angajaţi, în sfidarea numeroaselor cereri ale SLPR şi fără a ţine seama de creşterea constantă a preţurilor la energie, combustibili şi produse alimentare. Iminenţa pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business”, arată sindicatul într-un comunicat.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *