Web Analytics

Post anume creat în pandemie la Dacia. Mihai Alexa, conduce Direcția Igienă, Securitate/Sănătate, Mediu și Social la nivelul Group Renault România

de | 1.09.2020 17:13 | Actualitate

La Dacia a fost înființat un post nou pentru sănătate și securitate. Asta, în contextul în care în această vară constructorul de mașini de la Mioveni s-a confruntat cu un focar masiv de Coronavirus, cu sute de salariați depistați pozitiv la Covid și a luat măsuri sporite la reînceperea activității, după perioada de remont. Mihai Alexa, fostul director pus în iunie la Uzina Mecanică și Șasiuri, este cel care va conduce Direcția Igienă, Securitate/Sănătate, Mediu și Social la nivelul Group Renault România, postul nou creat.
Mihai Alexa, cu o experiență de 35 de ani în cadrul companiei, a coordonat activitățile celei mai complexe uzine a Groupe Renault. Este absolvent al Universității Politehnica din București, Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor. Și-a început parcursul profesional la Dacia în anul 1984. Până în 2008, a coordonat activitatea de uzinare și tratament termic al cutiilor de viteze și a fost șef proiect pentru cutia de viteze TL8. Ulterior, ocupă posturile de director adjunct Fabricație și Manager Calitate în relația cu furnizorii. În 2010 merge la Technocentre, în Franța, unde, timp de un an, este pilot Sinteză Performanță și Calitate Mecanică. Se întoarce în România și preia, pe rând, responsabilitățile de director Calitate, Fabricație ale Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia. Din 2017, Mihai Alexa devine director tehnic al aceleiași uzine, având în coordonare noile proiecte care țin de competitivitatea uzinei.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii