Web Analytics
scris miercuri, 23.08.2023

„Portul tradițional bănățean”, expus la Muzeul Golești

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Muzeul Satului Bănățean Timișoara organizează, joi, 24 august, de la ora 14:00, vernisajul expoziției „Portul tradițional bănățean”, în secția de etnografie a Muzeului Golești.

„Portul tradițional bănățean”, expus la Muzeul Golești

În cadrul acestei expoziții se regăsesc costume tradiționale din Banatul de câmpie, podoabe și documente foto-etnografice din Colecția etnografică Marius Matei.

Citește și Toamna începe cu Archangels Fest Topoloveni, paradă moto, zboruri cu avionul şi concert Holograf

„Aducem în fața publicului argeșean o expoziție dedicată măiestriei femeii din Banat, făuritoare de frumos. Expoziția care va fi deschisă la Muzeul Golești vorbește despre universal nemuritor al satului românesc bănățean, într-o regiune bogată prin multiculturalitatea sa. Banatul este dovada că multiculturalitatea poate fi o sursă de bogăție culturală. Este un loc în care trecutul și prezentul se întâlnesc într-un cadru diversificat și vibrant, oferind o experiență unică pentru toți cei care îl vizitează sau îl numesc acasă”, se arată pe pagina de facebook a Muzeului Golești.

Expoziția rămâne deschisă până în luna octombrie în secția de etnografie a Muzeului Golești, ne-a transmis și jurnalistul Constantin Pașol de la Radio România Antena Satelor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *