Web Analytics

Popa Brînzea vs. Mihaela Diaconu pentru preşedinţia Senatului UPIT

de | 23.01.2020 13:58 | Dezvăluiri

# Alegeri cu tămâie şi agheazmă la Universitatea Piteşti # Controversatul preot şi urmaș al Brătienilor a mai pierdut odată în fața actualei sale contracandidate
Universitatea din Pitești se află în plină desfășurare de alegeri interne pentru mandatul 2020-2024. Săptămâna trecută au fost aleși reprezentanții facultăților și studenților în Senat, aceștia așteptând doar validarea care, conform calendarului alegerilor, va avea loc în data de 27 ianuarie. Pentru ca, în ședința de Senat din data de 3 februarie, Senatul nou ales al universității să aleagă, prin vot majoritar, pe bază de candidaturi depuse în respectiva ședință, președintele Senatului pentru următorii patru ani. Din ceea ce am putut afla, chiar dacă membrii Senatului nu au fost încă validați, s-au calificat în acest for de conducere atât Mihaela Diaconu, care își încheie acum mandatul de președinte, cât și preotul Nicolae Brânzea, fost președinte al Senatului, ambii fiind competitori pe acest post.
De asemenea, printre membrii Senatului se numără actualul rector Dumitru Chirleșan, singurul care și-a anunțat, deocamdată, candidatura pentru funcția de rector pentru următorii patru ani. Alegerea rectorului se va face prin vot secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare în UPIT la data desfășurării scrutinului și al tuturor reprezentanților studenților aleși în consiliile facultăților și în Senatul universității. Candidaturile se înregistrează la biroul eletoral cel târziu până la data de 4 februarie.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii