Web Analytics

Popa a ieşit la pensie, iar cântăreţul s-a angajat şofer pe tir

de | 1.09.2022 13:25 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Exclusiv. Beleţi-Negreşti, comună de poveste. După ce primarul a dat foc primăriei, un nou scandal a izbucnit la biserică!

Se tulbură apele din nou la Beleți-Negrești, asta după ce la finalul anului trecut comuna s-a făcut remarcată prin episodul cu incendierea primăriei de către edilul-șef Mihai Marin, urmat de fuga și apoi de întoarcerea sa în Argeș. Acum comuna iese în față cu un alt scandal, de data asta cu tentă religioasă.
Totul pleacă de la locuitorii din Negrești, deranjați de faptul că de trei săptămâni încoace slujbele nu se mai țin, pentru că dascălul nu mai e prezent la biserică, și din cauza faptului că nu a venit nimeni cu o lămurire privind pensionarea preotului din sat.

Gheorghe Vitan, cel care a slujit 40 de ani la biserica din comună, a ieșit la pensie la 1 august, iar revolta oamenilor a început atunci când, de aproximativ trei săptămâni, dascălul Alexandru Vișinescu nu s-a mai prezentat la biserică, iar preotul nu a mai putut ține slujbele.
Jobul nou este motivul pentru care cântărețul a lipsit. Alexandru Vișinescu s-a angajat șofer pe tir. Cu toate acestea, protopopul de Topoloveni, care este și rudă a cântărețului, nu ar fi sesizat sau rezolvat problema. Tot prin comună se aude că același cântăreț a avut mai multe conflicte cu preotul Vitan. Lui Vișinescu i-a fost atrasă atenția de mai multe ori că nu cântă cum trebuie, iar ulterior cântărețul s-a plâns protopopului.
Cu toate că preotul Vitan s-a pensionat la începutul lunii, normal și legal era ca acesta să slujească până când la biserică va fi adus un nou părinte. În realitate, există un suplinitor, preotul de la Priboieni, care a și fost prezent dumincă (28 august) la biserica de la Negrești.

În urma acestor evenimente, tot duminică a fost zi de ședință în curtea bisericii de la Negrești, între dascăl, locuitori și protopopul de Topoloveni, Stelian Stan. Părerile sunt împărțite, dar adevărul e undeva la mijloc. Am pus față în față spusele celor două personaje: protopopul de Topoloveni și dascălul Vișinescu, în absența părintelui Vitan, care a avut telefonul închis. Întrebarea rămâne aceeași: mai e sau nu mai e acesta preot la Beleți-Negrești? Și dacă da, de ce mai există și un suplinitor?

Citește și Arhimandritul Caliopie a înmânat moaștele Sf Cuvios Ioanichie părintelui Rafael de la Paraclisul Universitar Pitești

„Părintele Vitan slujește în continuare, dar oamenii au înțeles altceva”

Contactat de „Jurnal de Argeș”, protopopul de Topoloveni vine cu explicații în cazul problemei iscate la Negrești. Stelian Stan (foto) susține că preotul Vitan slujește în continuare, dar, pentru că are probleme de sănătate, a fost adus și părintele de la Priboieni. În plus, protopopul spune că sătenii au fost lămuriți în urma discuției de duminică:
„Părintele Gheorghe Vitan a ieșit la pensie la 1 august. Acum este un preot suplinitor de la Priboieni, care trebuie să păstorească parohia până când Înaltul nostru va decide cine va veni acolo. Asta este toată treaba. Oamenii înțeleg într-un fel. Eu am fost duminică (28 august, n. red.), m-am întâlnit cu ei, le-am dat explicația cuvenită, s-a ținut și Sfânta Liturghie și pe urmă oamenii au înțeles. Trebuie să înțelegem că acel contract cu privire la activitatea preotului Gheorghe Vitan s-a încheiat cu 1 august. Dânsul nu poate să rămână să slujească acolo fără un ajutor, mai ales că are și niște probleme de sănătate. Părintele Gheorghe Vitan nu este dat afară. El slujește în continuare, dar oamenii au înțeles altceva. Părintele Vitan a fost anunțat după 23 august că ne vom prezenta la biserică pentru a face inventarul și pentru a preda bunurile. Deci, pe 25 august ne-am întâlnit, am făcut predarea, primirea și s-a încheiat problema.
Dascălul nu are nicio problemă. Ceea ce eu pot să vă spun, pentru că eu nu mint, este că a fost o situație mai delicată între preotul Vitan și cântăreț. Motivele: că nu se cântă cum trebuie, niște probleme de interior. Cântărețul respectiv nu a venit vreo două săptămâni la biserică, iar oamenii s-au supărat și pe problema asta. Iar când a venit, nu a mai fost primit, că nu știu ce și nu știu cum. Vedem cum vom rezolva situația. Trebuie să așezăm lucrurile nu spre cancan, ci așa cum trebuie”.

Citește și Sprijin pentru o familie nevoiașă oferit de părintele Sandu Constantin de la parohia Sfântul Vasile cel Mare – proietoria Curtea de Argeș

„Nu am nicio legătură cu ce s-a întâmplat acolo”

Alexandru Vișinescu afirmă că nici cu sătenii nu s-a mai întâlnit. În același timp, imagini surprinse duminică în curtea bisericii îl au în prim-plan pe cântăreț.
„Eu nu am nicio legătură cu ce s-a întâmplat acolo. Sunt plecat de mult din acest sistem, nu știu. Am fost dascăl acolo până acum o lună. Am plecat din motive salariale, fără nicio altă legătură cu preotul. Nu am mai fost în comună și nici cu localnicii n-am mai vorbit, pentru că nu sunt din localitate de la ei. Sunt mai de departe”, ne-a spus Alexandru Vișinescu.
Cu sau fără declarația părintelui Vitan, toate opiniile trebuie puse cap la cap. Iar potrivit surselor noastre, interesele profesionale și gradele de rudenie dintre preoți, protopopi și cântăreți sunt motivele situației declanșate la Negrești.

Citește și Părintele arhidiacon Mihail Bucă donează Spitalului Fundeni banii strânşi pentru micuţa Irene

Citește și ARHIEPISCOPIA ARGEȘULUI ȘI MUSCELULUI: Părintele Cosmin Bologea a oferit daruri unei familii cu șapte copii

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *