Web Analytics

Părintele arhidiacon Mihail Bucă donează Spitalului Fundeni banii strânşi pentru micuţa Irene

de | 28.07.2022 12:40 | Actualitate, Home

La inițiativa Centrului de Tineret OVD Argeș, organizație nonguvernamentală care promovează filantropia, și a președintelui Sebastian Zidaru, duminică după-amiază, la Filarmonica Pitești a avut loc concertul umanitar „Alături de Irene”.

Irene-Ecaterina, fiica cea mică a arhidiaconului Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale, a fost diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută și a trecut deja, în ciuda vârstei fragede, de doar 4 ani, prin experiența dură a curelor cu citostatice. Peste 200 de piteșteni au rezonat la această poveste înduioșătoare și au intrat în sala de concerte a Filarmonicii Pitești, unde au asistat la un spectacol deosebit, oferit de tineri pentru o cauză nobilă. Din donații s-au strâns aproximativ 6.000 de lei, bani pe care tatăl Irenei a decis să îi doneze, mai departe, Spitalului Fundeni, respectiv Secției Pediatrie în care sunt tratați copiii bolnavi de această cumplită maladie.

Citește și Preotul piteştean Cristian Dragomirescu, printre cei mai buni portretişti din ţară

„Suferința e foarte grea pentru noi. Aveam patru copii sănătoși, a venit pe lume minunea noastră, Irene, și Dumnezeu ne încearcă prin ea. Mi-am dat seama că nu este un blestem. Am început să îmi duc crucea și am zis că Dumnezeu mă aduce într-un loc în care eu să fiu mai bun, să fac ceva pentru copii, pentru tineri, pentru cei în necaz. De-a lungul timpului am susținut concerte pentru copii aflați în suferință, dar niciodată nu am simțit ca acum ce înseamnă suferința”, le-a mărturisit celor prezenți arhidiaconul Mihail Bucă.

Părintele le-a mulțumit pentru implicare tinerilor care au avut această inițiativă și s-au implicat în organizarea evenimentului caritabil și a anunțat că acești bani se vor duce către Spitalul Fundeni, „către ce au nevoie acolo, pe secție”.

Citește și ÎPS Calinic a fost operat pe coloană de un neurochirurg-preot

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *