Web Analytics

Ponta a primit funcţia de preşedinte al Delegaţiei Române la OSCE

de | 2.03.2017 13:37 | Actualitate

ponta1

Plenul comun al Parlamentului a aprobat, miercuri, desemnarea fostului premier Victor Ponta ca preşedinte al Delegaţiei Române la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).


Desemnarea lui Victor Ponta în această funcţie vine în contextul amplificării criticilor fostului premier la adresa conducerii PSD. ”Am discutat cu dumnealui lucrul ăsta, şeful delegaţiei române la OSCE. Este o delegaţie importantă şi un post foarte important pentru România. Eu i-am propus această variantă şi a fost de acord cu ea. Nu am de unde să ştiu asta (dacă îl va critica de la OSCE – n.r.), noi nu negociem asta. Fiecare mă poate critica de oriunde. Pe sistemul asta de comunicare modern, te poate critica oricine de oriunde”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
OSCE cuprinde 57 de state din Europa, Asia Centrală şi America de Nord şi discută la nivel înalt teme de securitate, economie, democraţie şi drepturile omului. Victor Ponta va fi unul dintre cei 323 de delegaţi care formează Adunarea parlamentară a OSCE şi va participa la toate întâlnirile organizate. Adunarea parlamentară verifică punerea în practică a obiectivelor OSCE de către statele participante, dezbate subiectele tratate la reuniunile şefilor de stat sau de guvern şi dezvoltă mecanismele de prevenire şi soluţionare a conflictelor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii