Web Analytics

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Franța se întorc acasă

de | 19.08.2022 15:23 | Actualitate

Acțiunea pompierilor români în Franța s-a încheiat, iar salvatorii se întprc în țară.

Timp de o săptămână, 77 salvatori au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franței, în condiții meteorologice deosebite. Misiunile modulului RO-GFFF-V au constat în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și protejarea locuințelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente.

Eforturile pompierilor militari români au fost susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă.

Citește și: Pompier argeșean, în lupta cu incendiile din Franța: „Găsim jar și la 1 metru sub pământ”

„Ajutorul pe care România l-a acordat autorităților franceze a fost în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

O parte a modulului va reveni în țară astăzi, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, iar ceilalți salvatori, împreună cu tehnica de intervenție, vor ajunge în țară pe cale terestră.

Felicitări, dragi colegi pentru modul în care v-ați făcut datoria! Drum bun spre casă!”, transmite Inspectoratul General penru Situații de Urgență, România.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole