Web Analytics
scris vineri, 24.02.2023

Pompierii care au ajutat în Turcia, decorați cu Drapelul de luptă de către Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind acordarea Drapelului de luptă Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă care s-a deplasat după cutremurul din Turcia şi Siria pentru a ajuta la găsirea supravieţuitorilor.

Pompierii care au ajutat în Turcia, decorați cu Drapelul de luptă de către Klaus Iohannis

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, decretul privind acordarea Drapelului de luptă Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Membrii clanului Boceanu, traficanţii fetei din Godeni ucisă în Elveţia, au primit condamnări de 44 de ani în total

Prima echipă RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal specializat în căutare-salvare, alături de echipa canină dislocată în 6 februarie în Turcia au revenit, pe 15 februarie, în România, fiind întâmpinaţi de premierul Nicolae Ciucă la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Este vorba de 55 de pompieri militari, medici, asistenţi SMURD şi voluntari ai unor ONG. Salvatorii români au scos de sub dărâmături patru persoane în viaţă.

A doua echipă de salvatori, formată din 59 de persoane, care a participat la misiunea din Turcia, a revenit după alte două zile în ţară. Echipa de sprijin a fost compusă din salvatori RO-USAR din cadrul ISU BIF-IGSU, 2 medici şi 2 asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti, personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania, Asociaţia Câinii de Salvare Gugulania, respectiv 2 ofiţeri de legătură din cadrul DSU au intervenit în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor locale, grav afectate de seria seismelor care au generat importante pierderi de vieţi şi pagube materiale însemnate.

Citește și:  Percheziții la proxeneți din Argeș și Galați. Au racolat 6 femei și o minoră

În urma cutremurului din data de 6 februarie şi a solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Turcia, modulul specializat de căutare-salvare RO-USAR 01 din cadrul IGSU cu 2 câini şi tehnică aferentă, echipa de căutare-salvare cu 2 câini antrenaţi pentru astfel de situaţii din cadrul Clubului Câinilor Utilitari, medici şi asistenţi ai UPU-SMURD Bucureşti (Floreasca) şi ofiţeri de legătură din cadrul DSU au intervenit în condiţii deosebite pentru salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...