Web Analytics

Pompierii argeșeni au gestionat 48 de misiuni pe raza județului în ultimele 24 de ore

de | 14.01.2022 16:53 | Actualitate

În perioada 08:00, 13.01.2022 – 08:00, 14.01.2022, pompierii argeșeni au gestionat 48 de misiuni pe raza județului nostru, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

Garda de Intervenție Topoloveni a fost solicitată să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Bogați. La fața locului s-a acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat. Flăcările s-au propagat cu repeziciune la acoperișul casei și în interiorul acesteia, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului este coșul de fum necurățat de funingine. La momentul izbucnirii flăcărilor în casă se afla proprietara și din fericire aceasta a reușit să se evacueze la timp din locuință.

Pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Lunca Corbului, la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, care ulterior s-a propagat și la acoperișul casei. La fața locului, echipajele de pompieri, au acționat pentru  localizarea și stingerea incendiului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, iar pentru acordarea îngrijirilor medicale, la nevoie, s-a deplasat un echipaj SMURD. Din fericire nu au fost victime, iar prin intervenția pompierilor s-a evitat atât propagarea incendiului la întreaga construcție, cât și la vecinătăți. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Citește și Continuă amenzile în Argeș ca urmare a purtării necorespunzătoare sau nepurtării măștii de protecție

Salvatorii au fost solicitați să intervină și în cazul a 5 evenimente rutiere petrecute pe raza județului Argeș. În urma acestor incidente șase persoane au avut nevoie de intervenția echipajelor medicale.

Pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care un autoturism a lovit un biciclist. La fața locului, paramedicii SMURD au identificat o victimă, biciclistul cu vârsta de 44 de ani, care a primit îngrijirile medicale necesare și a fost transportat ulterior la spital. Pacientul acuza dureri la nivelul coloanei cervicale și prezenta traumatisme la cap și membrul inferior drept.

Paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit la un accident rutier produs pe raza municipiului Pitești, în urma căruia a fost rănit un biciclist. Pacientul în vârstă de 65 de ani a fost monitorizat de către echipajul SMURD, iar ulterior nu a avut nevoie de transport la spital.

Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit cu un echipaj SMURD în cazul unui accident rutier, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit un cap de pod. În urma incidentului, paramedicii au preluat un băiat de zece luni, care la prima evaluare nu prezenta traumatisme, și l-au transportat la spital pentru investigații medicale amănunțite.

Incident rutier produs în municipiul Pitești, în care un pieton a fost accidentat de către un autovehicul. La intervenție s-a deplasat un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, care a acordat îngrijiri medicale pietonului cu vârsta de 75 ani, fără să fie necesar transportul la spital.

Citește și Argeș. Persoane trimise în judecată pentru evaziune fiscală

Accident rutier în localitatea Clucereasa, produs între două autoturisme. La intervenție au fost solicitați salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Mioveni, care au intervenit cu doua echipaje SMURD, unul de prim ajutor calificat și celălalt de terapie intensivă mobilă, și cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare. În urma accidentului au rezultat două victime, bărbați, cu vârstele de 21 de ani și respectiv 42 de ani. Pacientul în vârstă de 21 de ani a suferit leziuni la nivelul capului, membrului inferior stâng și toracelui, fiind găsit în afara părții carosabile, iar cel de 42 de ani prezenta politraumatisme, fiind găsit încarcerat în interiorul autoturismului. Pompierii au descarcerat bărbatul de 42 de ani și au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, iar echipajele SMURD au preluat și transportat la spital cele două victime.

De asemenea, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 24 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii