Argeș. Persoane trimise în judecată pentru evaziune fiscală

de | 14.01.2022 14:20 | Actualitate, Home

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iulie-decembrie 2015, un bărbat de 35 de ani, din Bascov și un bărbat de 60 de ani, din Băbana, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziția, din spațiul intracomunitar, de produs folosit la prepararea asfaltului, pe care l-ar fi livrat, pe teritoriul național, şi, pentru a crea o aparenţă de legalitate a provenienţei mărfurilor, ar fi înregistrat în contabilitatea societăților pe care le reprezintă, achiziţii fictive de bunuri.

Citește și:Guvernul reintroduce imposibilitatea debranșării pentru toate categoriile de consumatori casnici

 Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de aproximativ 120.000 de lei, pentru recuperarea căruia a fost instituită măsura sechestrului asigurator.

Dosarul cauzei va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara
Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara

Luni, 24 ianuarie, pe înălțimile de la Dâmbovicioara, locuri unde s-au jertfit numeroși ostași în ambele războaie mondiale, conducerea Consiliului Județean Argeș, prin vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, a participat la ceremonia dedicată zilei...

Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni
Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni

Accident grav, marți dimineață, pe Calea Câmpulung, din Pitești după ce o femeie a fost lovită din plin de o mașină. Evenimentul a fost anunțat de un polițist aflat în timpul liber, care a asistat victima până la sosirea medicilor. Din verificările preliminare,...