Argeș. Persoane trimise în judecată pentru evaziune fiscală

de | 14.01.2022 14:20 | Actualitate, Home

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iulie-decembrie 2015, un bărbat de 35 de ani, din Bascov și un bărbat de 60 de ani, din Băbana, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziția, din spațiul intracomunitar, de produs folosit la prepararea asfaltului, pe care l-ar fi livrat, pe teritoriul național, şi, pentru a crea o aparenţă de legalitate a provenienţei mărfurilor, ar fi înregistrat în contabilitatea societăților pe care le reprezintă, achiziţii fictive de bunuri.

Citește și:Guvernul reintroduce imposibilitatea debranșării pentru toate categoriile de consumatori casnici

 Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de aproximativ 120.000 de lei, pentru recuperarea căruia a fost instituită măsura sechestrului asigurator.

Dosarul cauzei va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole