Web Analytics

Poliţistul din Bucureşti, care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, condamnat cu suspendare

de | 31.01.2024 16:26 | Actualitate, Home

Constantin Popescu, poliţistul din Bucureşti care a omorât-o pe Raisa, fetiţa de 11 ani moartă în accidentul de pe bulevardul Laminorului, a fost condamnat la trei ani cu suspendare şi nu cu executare, aşa cum a cerut familia Raisei în instanţă.

Citește și: Case de amanet din Argeș și din țară, păcălite cu bijuterii false. Metoda folosită


Poliţistul Constantin Popescu şi-a aflat, astăzi, pedeapsa pentru accidentul produs pe 13 ianuarie 2022 pe bulevardul Laminorului din Bucureşti, atunci când a spulberat două fetiţe pe trecerea de pietoni, chiar cu maşina Poliţiei. În urma impactului deosebit de violent, având în vedere că poliţistul conducea cu o viteză peste limita legală, chiar dacă nu era în misiune, Raisa şi-a pierdut viaţa, în timp ce prietena ei a supravieţuit, însă a fost grav rănită.

Citește și: Accident pe șantierul noului mall din Tudor Vladimirescu. Un muncitor a ajuns la spital


Accidentul a fost surprins atunci de mai multe camere de supraveghere aflate în zonă, iar imaginile au demonstrat că poliţistul, care nu se afla într-o misiune, nu le-a oferit nicio şansă celor două copile care încercau să traverseze pe trecerea de pietoni.
Potrivit lui Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, daunele morale „au fost duse în derizoriu” în sensul în care au fost acordate daune de 160.000 de euro pentru familia Raisei, în timp Marina, prietena Raisei, şi familie ei, vor primi 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale. Mai mult, avocatul a declarat că familia va decide, cu siguranţă, să atace decizia primei instanţe cu apel. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, poliţistul a fost obligat şi la muncă în folosul comunităţii.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *