Web Analytics

Polițiștii, protest uriaș azi în Capitală

de | 9.08.2022 08:47 | Actualitate, Home

Sindicaliştii din Poliţie şi din penitenciare pichetează, azi, de la ora 10.00, sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti, printre revendicări aflându-se aplicarea Legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea şi recalcularea pensiilor militare de stat.
Potrivit Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC), printr-un proiect legislativ iniţiat acum câteva zile de Ministerul Muncii, „doar câteva ministere, alese pe sprânceană, plus INS (…) laolaltă cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de bază de 15%”.

Citește și: Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor. Angajații din poliție și din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele românilor


Reprezentanţii FSNPPC susţin că dacă nu vor avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, cât mai urgent, vor extinde manifestările, în mod legal, la nivel naţional, recurgând la acţiuni de protest inedite.
La protest se vor alătura şi reprezentaţi ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *