Web Analytics

Polițiștii piteșteni, la datorie noaptea trecută! S-au dat amenzi în valoare de peste 15.000 de lei

de | 18.07.2021 15:24 | Actualitate

În cursul nopții de 17 spre 18 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești, împreună cu polițiștii Secțiilor de Poliție 1-4 Pitești, au acționat pe raza de compentență, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul sau al consumului de alcool.

Scopul acțiunilor nu îl reprezintă aplicarea de sancțiuni, ci descurajarea încălcării normelor legale, precum și aplicarea sancțiunilor care se impun, atunci când sunt constatate abateri.

CITESTE SI 350 de amenzi au fost acordate, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea regulilor de ciruclație

Polițiștii de ordine publică și polițiștii rutieri piteșteni au aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială și ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar valoarea totală a acestora este de peste 15.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, polițiștii Biroului Rutier Pitești au constatat 24 de abateri de la normele rutiere, în valoare totală de aproape 9.000 de lei, totodată fiind reținute și 3 permise de conducere și rerase 3 certificate de înmatriculare.

Dintre sancțiunile aplicate de polițiștii rutieri, 3 certificate de înmatriculare au fost reținute ca urmare a unor modificări neomologate la autoturisme

CITESTE SI  Amenzi date de polițiștii rutieriști argeșeni pe DN 7 (Pitești – Rm. Vâlcea)

De asemenea, 14 sanciuni au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, iar 3 dintre aceste din urmă abateri au fost cu mai mult de 50 km/h peste regimul legal de viteză de pe sectorul de drum unde a fost constatată abaterea.

Cea mai mare viteză înregistrată de aparatul RADAR, pe parcursul acțiunii, a fost de 145 km/h, pe bld. Republicii din Pitești, aproape de miezul nopții, situație în urma căreia polițiștii rutieri sancționat contravențional pe conducătorul autoturismului în cauză, un tânăr de 19 ani, cu amendă în valoare de 1.305 lei. Totodată, permisul de conducere al tânărului a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Aceste activități au caracter curent pentru polițiștii piteșteni și vor continua în viitor.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. In scripte toate-s bune / ca la carte , in fapte /de-a proastelea ; pe la miez de noapte … taunii-s tureaza motoarele/la greu !