Web Analytics

Polițiștii din Sindicatul EUROPOL amenință că vor protesta de Ziua Națională

de | 28.11.2021 12:26 | Actualitate, Politica si Administratie

Polițiștii din sindicatul Europol amenință că vor protesta începând din 1 decembrie față de faptul că pensiile militare nu au fost nici măcar indexate cu inflația, iar polițiștii nu au primit măriri de salarii din 2007. Aceștia spun că negocierile politice din ultima perioadă au fost făcute doar pentru interesele politicienilor, fără ca aceștia din urmă să se gândească și la situația financiară a celor din forțele de ordine.

CITEȘTE ȘI: 40.000 de sindicaliști din MAI, polițiști și personal contractual, cer respectarea legii de către Guvern și Parlament

Negocierile politice pentru formarea majorității guvernamentale au avut drept unic scop împărțirea “ciolanului” pentru clientela politică flămândă.

Vedem că respectarea Legii este facultativă în “Statul de drepți” al președintelui Iohannis și asta pentru că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, votată de toate partidele care acum formează majoritatea (PNL, PSD, UDMR), se intenționează a fi suspendată și în anul 2022. Cu alte cuvinte, sute de mii de bugetari vor rămâne în continuare cu inechitățile și discriminările salariale pe care din 2010, tot guvernanții le-au generat.

CITEȘTE ȘI: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Despre pensiile militare nu se scoate un cuvânt, în condițiile în care rezerviștilor nu le-a mai fost indexată pensia nici măcar cu inflația galopantă din ultimii 2 ani. Personajele politice marcante, în mod populist, plasează pensiile militare în afara sistemului public de pensii cu scopul evident de a nu aplica majorarea procentuală promisă pensionarilor civili”, se arată într-un comunicat al Europol.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii