Web Analytics
scris miercuri, 19.07.2023

Polițiștii din Argeș au ieșit pe stradă cu Legea „Anastasia”. Ce pățesc șoferii care comit accidente mortale

Marți, 18 iulie, polițiștii argeșeni și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog au avut la Mioveni, în stradă, o acțiune de informare privind înăsprirea pedepselor aplicate în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau care conduc fără permis.

Polițiștii din Argeș au ieșit pe stradă cu Legea „Anastasia”. Ce pățesc șoferii care comit accidente mortale

Citește și: Educatoare din Pitești, trei ani de închisoare cu suspendare după ce a strâns de gât o fetiță

Astfel, polițiștii au transmis informații, atât în trafic, cât și în zonele aglomerate din Mioveni, despre Legea „Anastasia”, ce prevede că șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau a stupefiantelor și care provoacă accidente cu urmări nefaste nu vor mai fi condamnați cu suspendare, potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș.

În Monitorul Oficial a fost publicată Legea nr. 213/2023 (cunoscută sub denumirea de Legea „Anastasia”, intitulată astfel în memoria unei fetițe accidentate mortal de un șofer care nu avea permis auto). Această lege aduce modificări, printre altele, la art. 91 din Legea nr. 286/2009 – Codul Penal, și introduce un nou aliniat: „3 ind. 1- nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.

Consumul de alcool/substanţe psihoactive este interzis la volan și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza, potrivit sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *