Web Analytics
scris marți, 20.12.2022

Polițiștii de penitenciare dezaprobă modificarea legii pensiilor militare de stat

Comunicat de presă – Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor transmite:

<strong>Polițiștii de penitenciare dezaprobă modificarea legii pensiilor militare de stat</strong>

Intenția ministrului Marius BUDĂI de a modifica legea pensiilor militare este iresponsabilă și inconștientă. 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) dezaprobă măsura luată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) de a modifica condițiile de pensionare ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare și solicită clasei politice (PNL-PSD-UDMR) să-și revizuiască optica și discursul public în ceea ce privește pensiile militare de stat, deoarece mediul extern (geo-politic) este foarte diferit în prezent față de momentul negocierii PNRR. 

Citește și: Mitică Popescu, internat la Spitalul „Floreasca” din cauza unor probleme cardiace

Președintele federației sindicatelor din penitenciare, Cosmin Dorobanțu, consideră intenția ministrului Marius BUDĂI ca fiind una iresponsabilă și inconștientă, în contextul menținerii conflagrației de la granițele României, întrucât va determina ca mii de angajați din poliție, armată și din penitenciare să depună cereri de încetare a raporturilor de serviciu prin pensionare sau demisie. Degeaba cumpărăm armament, muniție și tehnică militară de ultimă generație, dacă nu o să mai aibă cine să le folosească!

Instituțiile de forță ale statului trec prin cea mai grea perioadă din ultimii 30 de ani. Deprofesionalizarea poliției, armatei și penitenciarelor a atins cote alarmante în ultimii ani. Peste 40% dintre polițiști, militari și polițiști de penitenciare au sub 5 ani vechime, situație care a condus la o scădere dramatică a profesionalismului, integrității și asumării în sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Neaplicarea legii salarizării unitare și menținerea inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat, lasă impresia unui complot al clasei politice împotriva polițiștilor, militarilor, polițiștilor de penitenciare și o amenințare gravă la adresa statului de drept.

Citește și: Vouchere sociale: Au fost virați banii pentru tranșa a patra

Majorarea bazei de calcul folosite pentru stabilirea pensiei militare de stat de la 6 la 12 luni consecutive din ultimii 5 ani din activitatea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare nu rezolvă problema deficitului de la pensii care “atârnă” asupra finanțelor publice, așa cum a considerat Comisia Europeană.

În realitate, măsura care se vrea impusă de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) ar face o economie de maxim 7-8% la bugetele instituțiilor de forță ale statului, în timp ce marea evaziune nu este eradicată, iar profiturile marilor corporații nu sunt impozitate. Cu toate acestea, statul român face economie cu pensionarii militari și promite creșteri ale pensiilor civile care nu acoperă nici măcar jumătate din inflația reală, în timp ce, în această iarnă, românii au început să moară de frig și de foame în case.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...