Web Analytics

Polițiștii au luat la control magazinele din Argeș

de | 19.04.2022 15:32 | Actualitate

Polițiștii au luat la control 12 societăți comerciale, în vederea modului de funcționare al acestora. În urma acțiunilor, a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 de lei la o locație din Câmpulung.

IPJ ARGEȘ transmite:

”În ultimele 48 de ore, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secților de Poliție 1-4 Pitești, precum și cei din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private. 

Citește și:Controale ale ANSVSA în magazinele din țară. Amenzi de 2 milioane de lei și tone de produse confiscate

Polițiștii au efectuat verificări la 12 societăți comerciale, cu diverse domenii de activitate (comerț bunuri de interes general, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, alimentație publică, pariuri sportive și jocuri de noroc, magazine de bijuterii, dar și 3 centre comerciale), precum și 7 agenți de pază.

În urma verificărilor au fost constatate deficiențe la trei dintre obiectivele verificate, dintre care unul se afla la recontrol.

Deficiențele constau în lipsa analizei de risc și sistem de securitate ce nu asigura întreaga incintă (locație din Pitești, unde a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei, conform HG 301/2012), precum și neremedierea în totalitate a deficiențelor constatate anterior (locație din Câmpulung), respectiv analiza de risc la securitatea fizică nerevizuită (locație din Pitești).

Citește și:Anunț înfiorător de la Banca Națională: RATA INFLAȚIEI VA CONTINUA SĂ CREASCĂ!

La toate locațiile unde au fost constatate nereguli, au fost stabilite termene pentru remediere. De asemenea, au fost efectuate instructaje cu persoanele responsabile pentru manipularea de valori.

Activitățile de verificare a modului de organizare a pazei vor continua.”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *