Web Analytics

Anunț înfiorător de la Banca Națională: RATA INFLAȚIEI VA CONTINUA SĂ CREASCĂ!

de | 19.04.2022 08:36 | Actualitate, Economie

BNR anunță că rata inflației va continua să crească. Potrivit estimărilor specialiștilor BNR, rata inflației va trece de 11,2%, după cum informează Antena 3.

Citește și: Un voluntar ISU a acordat primul ajutor în accidentul petrecut la Cotmeana

Unul dintre principalele motive pentru creșterea rapidă a inflației ar fi majorările prețurilor la combustibili, la alimentele procesate și la materiile prime agroalimentare, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

„Au existat tensiuni suplimentare care au apărut din cauza creșterii prețului combustibilului și al alimentelor procesate. Prețurile din energie, care au fost principalul determinant al inflației, și continuă să fie, din păcate s-au transmis cu o viteză mult mai mare decât cea așteptată în prețul produselor procesate și mai ales al alimentelor. Aceasta este cauza pentru care, crede Banca Națională, inflația va depăși estimarea făcută în februarie. Dacă nu ar fi fost aceste măsuri de plafonare a prețurilor la gaze și energie, probabil că inflația ar fi avut mult peste două cifre în acest moment. Deci efectul acestor măsuri este foarte bun, din acest punct de vedere. Dar ele nu au putut compensa celelalte creșteri de prețuri și de aceea indicele inflației a trecut de 10 procente”, a explicat Dan Suciu.

Citește și: Accident cu două tiruri, în Argeș

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *