Anunț înfiorător de la Banca Națională: RATA INFLAȚIEI VA CONTINUA SĂ CREASCĂ!

de | 19.04.2022 08:36 | Actualitate, Economie, Home

BNR anunță că rata inflației va continua să crească. Potrivit estimărilor specialiștilor BNR, rata inflației va trece de 11,2%, după cum informează Antena 3.

Citește și: Un voluntar ISU a acordat primul ajutor în accidentul petrecut la Cotmeana

Unul dintre principalele motive pentru creșterea rapidă a inflației ar fi majorările prețurilor la combustibili, la alimentele procesate și la materiile prime agroalimentare, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

„Au existat tensiuni suplimentare care au apărut din cauza creșterii prețului combustibilului și al alimentelor procesate. Prețurile din energie, care au fost principalul determinant al inflației, și continuă să fie, din păcate s-au transmis cu o viteză mult mai mare decât cea așteptată în prețul produselor procesate și mai ales al alimentelor. Aceasta este cauza pentru care, crede Banca Națională, inflația va depăși estimarea făcută în februarie. Dacă nu ar fi fost aceste măsuri de plafonare a prețurilor la gaze și energie, probabil că inflația ar fi avut mult peste două cifre în acest moment. Deci efectul acestor măsuri este foarte bun, din acest punct de vedere. Dar ele nu au putut compensa celelalte creșteri de prețuri și de aceea indicele inflației a trecut de 10 procente”, a explicat Dan Suciu.

Citește și: Accident cu două tiruri, în Argeș

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed