Web Analytics

Polițiștii argeșeni au jucat cu piticii meciul siguranței rutiere pe stadionul din Mioveni

de | 29.03.2023 14:00 | Actualitate, Cultură, Home

Marți, 28 martie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități de informare și prevenire la Școala „Negru Vodă” din Pitești și Școala Nr. 1 Pietroșani, în cadrul Campaniei ”Law is Cool”. Ei au vorbit în fața a 50 de elevi și cinci cadre didactice despre răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și în domeniul prevenirii criminalității pe linia traficului de persoane și a consumului de substanțe psihoactive – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeș.

Citește și: Primarul din Pitești: „Nu am nevoie de Poliție Locală nici acasă, nici pe stradă. Știu drumul”

Totodată, au fost prezentate aspecte privind activitatea polițiștilor, precum și depre condițiile necesare admiterii în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cei ai Serviciului Rutier Argeș au avut o activitate preventivă, pe stadionul din Mioveni, cu preșcolarii Grădiniței ,,TIC PITIC” din Mioveni.

Polițiștii au jucat meciul siguranței rutiere cu cei mici și le-au explicat ce reguli de circulaţie trebuie să respecte pe drumul către casă, şcoală sau locul de joacă, inclusiv semnificaţia semnelor de circulaţie. Respectarea regulilor de circulație reprezinta o prioritate în ceea ce privește educația celor mici. La activitate au fost prezenți peste 250 de copii și cadre didactice” – potrivit sursei citate.

Iar în cadrul programului „Școala Altfel”, polițiștii din Rucăr s-au întâlnit cu preșcolari ai Grădiniței Lăicăi, din Cetățeni. Copiilor le-au fost prezentate autospeciala și tehnica din dotare, dar și sfaturi utile privind siguranța lor.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *