Web Analytics

Poliţiştii argeşeni au dat amenzi de 24.000 de lei în ultimele 24 de ore

de | 3.02.2021 13:25 | Actualitate

Aproape 200 de sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate, în ultimele 24 de ore, de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

156 de societăți, din peste 120 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Totodată, 404 autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 116  mijloace de transport în comun.  De asemenea, cei peste 250 de polițiști și polițiști locali care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 1.163 de persoane.

CITEŞTE ŞI: Procent mic de promovare a examenului auto. Se trece la verificarea activității examinatorilor și a școlilor de șoferi

Au fost organizate 30 de acțiuni punctuale (din care 27 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.000 de lei, astfel:

– 162 de sancțiuni, în valoare de 20.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

– 19 sancțiuni, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00),

–   3 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

## Nu au respectat măsura izolării/carantinei

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat, pe raza localității Bascov, un tânăr de 22 de ani, din Priboieni, care figura în carantină la domiciliu din data de 02 februarie a.c.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Pitești, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat un bărbat de 26 de ani, din Pitești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Pitești, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat o femeie de 24 de ani, din Pitești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localitatea Căteasca.

CITEŞTE ŞI: Premieră la Pitești: Interacțiune între administrația locală și mediul privat

În urma celor constatate, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Se reamintește faptul că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

În contextul actual, polițiștii argeșeni vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii