Web Analytics

Polițiști din Argeș, condamnați la închisoare după doi ani

de | 6.06.2018 18:56 | Actualitate

arest

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au luat o hotărâre în cazul polițiștilor acuzați de mai multe infracțiuni în urmă cu doi ani. În urma unor cercetări realizate de Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, șase inculpați, printre care și polițiști, au fost acuzați de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia personală, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, precum şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

În acest dosar sunt implicați șase inculpați, printre care se află trei agenţi din cadrul IPJ Argeş – Serviciul Rutier, dar și un agent din cadrul Poliţiei Locale Piteşti. În urmă cu un an a fost dată decizia în acest dosar și după o serie de contestații, judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au dat sentința finală în dosarul în care sunt cercetați agentul Adelin Liviu Marinescu, agentul Valentin Ion Ioniţă, agentul Voicu Constantin, Laurenţiu Traian Dumitrescu, Ion Ionuţ şi Constantin Dolofan.

Inculpatul Marinescu Adelin Liviu a fost condamnat la 3 ani şi 9 luni închisoare. În schimb, inculpatul Ioniţă Valentin Ion a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare. În cazul celui din urmă, a fost dispusă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligațiuni: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeș la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile și să comunice schimbarea locului de muncă.

De asemenea, i se impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Nu doar atât! Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta și o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Dumitrescu Traian Lurențiu este obligat să plătească 300 lei cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, au fost respinse, ca nefondate, apelurile declarate de inculpaţii Marinescu Adelin Liviu, Ion Ionuț şi Dolofan Constantin Daniel, inculpati în același dosar. Aceștia vor plăti câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii