Web Analytics

Politicienii mărunți și obscuri s-au înghesuit pe podium la Simfonia Lalelelor

de | 12.04.2019 12:24 | Actualitate

În ciuda numeroaselor critici aduse din toată țara anul trecut, ediția a 42-a a Simfoniei Lalelelor din acest an a avut parte din nou de aceeași tribună cu iz comunist de pe care sute de oficialități au urmărit parada copiilor și elevilor din grădinițele, școlile și liceele din Pitești. Spre deosebire de alți ani, politicienii au fost mai scindați ca niciodată. Astfel, încă de a începe festivitatea de deschidere, s-a observat ruptura dintre primarul Cornel Ionică pe de o parte și viceprimarul Sorin Apostoliceanu și consilierii locali PSD. Cele două părți au stat separate, iar vicele Apostoliceanu s-a întreținut mai mult cu Cristian Gentea, președintele PSD Pitești și consilier local.

Deși anunțat ca participant la eveniment, Călin Popescu Tăriceanu-președintele Senatului, nu a mai venit la Simfonia Lalelelor. Au venit în schimb printre alții vicepremierul Ana Birchall, președintele PNL-Ludovic Orban, europarlamentarul Gabriela Zoană, parlamentarii Simona Bucura-Oprescu, Cătălin Rădulescu, Gheorghe Marin, Cristina Stocheci, precum și ambasadorii din Cuba, Belarus, Argentina, Palestina și Nigeria.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Delegația PNL condusă de președintele Ludovic Orban a fost lăsată in corpore lângă podium, însă acest lucru nu a părut să îl deranjeze pe mai-marele liberalilor.

Din cauza a tot felul de politicieni mărunți și obscuri care s-au înghesuit să urce pe podium ca să fie văzuți, ambasadoarea Nigeriei a rămas la un moment dat undeva în spatele podiumului. Salvarea a venit de la Ducele de Albota, care i-a cedat locul său pe podium.

Spre deosebire de edițiile precedente, invitații nu au mai vizitat de această dată standurile exterioare cu flori și au mers direct și în grabă spre Casa Cărții, păziți excesiv și foarte apropiat de către polițiștii locali și jandarmi, de parcă ar fi fost o delegație de șefi de stat ori de înalți oficiali de la NATO.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Ducele de Albota” !!!!????
    I-auzi la ei. Si mai ce ?
    Urmeaza Contele de Bascov, Printul de Bradu, poate Galacticul de Stefanesti, Cosmicul de Zmeura, Sideralul de Poiana Lacului. Cu PSD-ul si cu voi, care-i promovati, totul este posibil.