Web Analytics

Poliția și Inspectoratul Școlar anchetează cazul copilului împins de coleg pe scări

de | 14.09.2017 13:41 | Actualitate

copil impins scariPoliția a deschis dosar penal pentru lovire în cazul elevului de clasa zero operat de urgență miercuri seara, la Spitalul de Pediatrie din Pitești, în urma unui accident deosebit de grav petrecut la școală.

Băiețelul de 7 ani, elev la școala din orașul Costești ar fi fost împins de un coleg și s-ar fi lovit cu abdomenul de marginea unor trepte. Acasă, starea copilului s-a agravat și a fost transportat de urgență la spital, unde medicii au descoperit că a suferit o ruptură de rinichi. Micuțul a fost operat de urgență miercuri seara, starea sa fiind acum stabilă.

„S-a deschis dosar penal pe lovire sau alte violențe”, ne-a confirmat purătorul de cuvânt al IPJ Argeș, inspector principal Mădălin Zamfir. Încă de seara trecută, oamenii legii au mers la Spitalul de Pediatrie Pitești pentru a sta de vorbă cu părinții băiețelului.
Și la Inspectoratul Școlar Județean Argeș s-a deschis o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs tragedia. Șeful ISJ Argeș neagă însă că învățătoarea de la clasa respectivă ar fi avut cunoștință despre îmbrânceala celor doi copii. „Am deschis și noi și poliția o anchetă în acest caz. Ieri, după ce a ajuns acasă copilul a dormit și a mâncat. La școală au aflat de incident când au ajuns părinții cu el la medic”, susține inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

În noiembrie 2014, la aceeaşi şcoală din Costeşti s-a mai produs un incident foarte grav. Un elev de clasa a VIII-a a fost bătut de profesorul de sport, după ce, înainte, fusese fugărit pe holurile şcolii pentru a i se aplica corecţia. După ce a fost prins, nu de profesor, ci de fiul acestuia, care intrase în şcoală fără a avea dreptul, băiatul de 14 ani a fost lovit de dascăl cu pumnii în abdomen şi cu capul în gură. Legat de acest caz, inspectorul general Dumitru Tudosoiu spune că „sancţiunea pentru profesorul respectiv a fost atunci interdicţia de a participa timp de doi ani la concursuri pentru obţinerea gradelor şi i s-a redus salariul timp de şase luni”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii